Acasă Actualitate La Giroc apar afaceri înfloritoare peste noapte

La Giroc apar afaceri înfloritoare peste noapte

DISTRIBUIȚI

În urmă cu 6 ani, comuna Giroc din judeţul Timiş era doar o localitate de la marginea oraşului Timişoara, care nu prezenta prea mult interes pentru investitori sau pentru cei care vroiau să îşi construiască o casă. Interesul mare  pentru cei care se îmbogăţesc peste noapte din vânzarea de terenuri şi case a apărut în momentul în care în Giroc au fost asfaltate toate străzile şi a fost  introdus gazul şi canalizarea. Din acel moment, peste noapte, au început să răsară sute de vile. Această afacere a vânzărilor de vile şi terenuri a fost înfloritoare până în momentul în care şi România a fost lovită de criza care s-a extins la nivelul întregului glob. Din acel moment, lucrurile s-au schimbat, iar cei care se îmbogăţesc peste noapte din vânzarea caselor au scimbat tactica, pentru a reuşi să facă bani şi în perioadă de criză.

Trei case construite pe o suprafaţă de doar 800 de metri pătraţi

Înainte ca ţara noastră să fie lovită de criză, la Giroc se vindeau vile cu o suprafaţă construită între 50 şi 300 de metri pătraţi, iar terenul aferent acestor case varia între 400 şi 2000 de metri pătraţi, în funcţie de bugetul fiecărui cumpărător. În momentul de faţă, la Giroc lucrurile s-au schimbat radical. Acum investitorii imobiliari construiesc case cu o suprafaţă mai mică, iar terenul aferent acestor construcţii este de doar 200 de metri pătraţi. Această afacere pare să fie înfloritoare, pentru că cei care vor să cumpere în acest moment o casă nu dispun de prea mulţi bani, iar o casă amplasată doar pe 200 de metri pătraţi de teren  este o afacere bună atât pentru cel care vinde, cât şi pentru cel care cumpără. La Giroc, în doar două săptămâni, un investitor a reuşit performanţa de a construi pe strada Gloria trei case pe o suprafaţă de doar 800 de metri pătraţi. Cele trei vile sunt aproape lipite una de alta, terenul care ar mai rămâne liber, după construire, pentru fiecare casă, nu este mai mare de 150 de metri pătraţi, iar preţul poate ajunge şi până la 80.000 de euro.

Primăria Giroc nu poate interveni

Mai mulţi săteni din Giroc sunt supăraţi pe edilul local, pentru că acesta aprobă, spun ei, doar cunoştinţelor autorizaţii de constucţie pe o suprafţă atât de mică. Alin C., din Giroc, spune că a încercat să transforme o grădină într-un teren, pe care vroia să ridice o casă, însă cei de la Primăria Giroc i-au pus beţe în roate şi i-au comunicat tânărului că nu pot să îi elibereze autorizaţie de construcţie. ”Eu nu am primit autorizaţie, deşi terenul părinţilor avea aproximativ 600 de metri pătraţi, pe care vroiam să ridic o casă. Culmea este că pe aceeaşi stradă un prieten al primarului face trei case pe o suprafţă de câteva sute de metri pătraţi. Mă întreb cum acest om a obţinut autorizaţie şi eu nu”, spune Alin C. Primarul comunei Giroc, Ionel Toma, spune că nu a refuzat pe nimeni care avea un teren şi a vrut să îşi construiască o casă: “Cei care construiesc pe strada Gloria au toate avizele din partea noastră, iar la mjloc nu este nici o relaţie de prietenie. Nici măcar nu îl cunosc pe cel care ridică case pe acea stradă. Oricum, vă spun că mulţi dintre cei care aveau grădini şi-au ridicat case pe aceste terenuri şi eu nu m-am opus, pentru că nu aveam de ce să fac acest lucru. Oamenii din subordinea mea au aprobat sute de autorizaţii de constucţie dacă documentaţia era bună. Nu cunosc cazul la care vă referiţi dumneavoastră”, spune Ionel Toma, primarul comunei Giroc.
 

Comentarii

comentarii