Acasă Promo La Herneacova începe cea mai mare competiţie ecvestră din România

La Herneacova începe cea mai mare competiţie ecvestră din România

2393
DISTRIBUIȚI

În perioada 13-24 septembrie, la Herneacova se va desfăşura cea mai mare competiţie de echitaţie din România. 

Herneacova International Jumping este un concurs de sărituri peste obstacole de 3 stele, organizat de Clubul de Echitaţie Herneacova sub egida Federaţiei Ecvestre Române şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale, susţinut de sponsorul principal – Casa Rusu.

“Pentru a ne asigura că acest concurs este la cel mai înalt standard, am cooptat în stafful de organizare oameni cu o foarte mare experienţă în domeniu. Spre exemplu, preşedintele juriului de arbitri este Damaris Ismalun, din Franţa. De asemenea, tot din Franţa îi avem pe Michel Ismalun, care organizează obstacolele şi probele, şi pe Pierre Hantz, consultant în echitaţie. Din Italia, îl avem pe Stefano Morriale, unul dintre cei mai buni stable manageri”, a declarat directorul de concurs, Daniel Scornea.

“Pentru organizarea acestui eveniment am investit sume importante de bani. Am construit această bază la nivelul cerinţelor Federaţiei Internaţionale de Echitaţie. Vorbim despre trei terenuri de concurs, platforme cu grajduri mobile (care au toată infrastructura: apă, canalizare, curent electric), parcări pentru camioanele care vin cu caii, drumuri şi multe altele”, a explicat administratorul Domeniului Herneacova, Andrei Gaşpar.

“Nu este prima activitate pe care o sponsorizăm în judeţul Timiş. Ne-am implicat şi în fotbal, şi în judo, dar ceea ce se va întâmpla aici în următoarele două săptămâni va fi deosebit faţă de ceea ce am fost obişnuiţi să vedem în ultimii ani în domeniul sportului din România. Acesta este doar începutul unei competiţii care va dura mulţi ani de acum înainte. Le mulţumim organizatorilor pentru că au acceptat să devenim sponsor principal. Nu cred că România a mai reuşit să organizeze o competiţie de un asemenea nivel şi cu o participare atât de numeroasă. Faptul că acest concurs are loc în judeţul Timiş este excepţional şi nu poate decât să ne bucure”, a spus directorul Casa Rusu, Cristian Rusu.

“Locaţia este cu adevărat miraculoasă, pentru călăreţi. Cred că această bază de echitaţie reprezintă o oportunitate foarte mare pentru organizarea a multe alte competiţii importante. Tocmai de aceea, vom aduce aici, câteva show-uri organizate de Longines, care este unul dintre partenerii noştri”, a spus vicepreşedintele FEI, Armagan Ozgorkey.

“Noi trebuie să ne asigurăm, în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Federaţia Internaţională de Echitaţie, că tot ceea ce se întâmplă în plan naţional este conform normelor în domeniu. Când am văzut proiectul pentru această competiţie, am fost sigur că va fi un eveniment deosebit. Acum sunt convins că va fi un concurs la un nivel mult mai înalt decât multe alte evenimente pe care le-am văzut în Europa. În România, nu îmi amintesc să fi avut loc vreun concurs de o asemenea anvergură, iar premii atât de mari nu s-au acordat la nicio altă competiţie de echitaţie din ţara noastră”, a precizat preşedintele FER, Vlad Bontea.

La Herneacova International Jumping vor fi prezenţi peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai.

Concursul va avea 42 de probe, cu nivele diferite de dificultate: înălţimea obstacolelor poneşte de la 1,2 metri şi ajunge la 1,5 metri. 

Premiile puse în joc sunt de 237.900 de euro:  98.000 de euro – în prima săptămână şi 139.900 de euro – în a doua săptămână.

Comentarii

comentarii