Acasă Administraţie La Jimbolia se va construi un bazin de înot cu fonduri de...

La Jimbolia se va construi un bazin de înot cu fonduri de la CJT

875
DISTRIBUIȚI

Cu sprijin din partea Consiliului Judeţean Timiş, Jimbolia va avea în curând un nou bazin de înot. Instituţia a anunţat demararea procedurilor pentru construirea unui astfel de obiectiv, fiind lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate. Proiectul face parte dintr-un pachet de asemenea locaţii, pentru mai multe localităţi din judeţ.

Dimensiunea bazinului de înot din Jimbolia va fi de 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 metri lăţime fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

„Ne ținem de strategia de dezvoltare a județului. Investim și în dezvoltarea sportului, un domeniu foarte important pentru comunitatea noastră. Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei.”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJT.

Studiul de fezabilitate este estimat la un cost de105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obținerea avizelor și acordurilor, plus verificarea și asistența tehnică, la puțin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fără TVA). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai.

Comentarii

comentarii