Acasă Actualitate La Lugoj s-a putut, la Timișoara nu. Bază sportivă de 1,5 milioane...

La Lugoj s-a putut, la Timișoara nu. Bază sportivă de 1,5 milioane de euro, gata de inaugurare

DISTRIBUIȚI

Federația Română de Fotbal a anunțat, pe siteul oficial, că, în această săptămână, se inaugurează baza sportivă de la Lugoj (alături de cea de la Feldioara- în județul Brașov), construită prin Compania Naţională de Investiţi, cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

Nu va avea loc o ceremonie, ci constructorul va preda lucrarea celor de la CNI, care urmează să fie dată Primăriri Lugoj printr-un proces-verbal.

Prin hotărâre de consiliul o să fie dat în administrare către clubul CSM Lugoj.

Baza Tip 1de la Lugoj face parte din programul de construire a 400 de terenuri pentru fotbalul de bază, lansat în cadrul organizării Turneului Final EURO 2020 în România.

Bazele sunt rezultatul investiției Guvernului în infrastructura sportivă. Fiecare bază este echipată cu un teren sintetic de fotbal (de dimensiuni standard), nocturnă, tribune, vestiare și o parcare, alături de un teren mai mic, multifuncțional.

“Scopul acestor baze este de a crea condiții moderne pentru dezvoltarea fotbalului de bază și îmbunătățirea experienței practicanților și a suporterilor”, spun cei de la Federația Română de Fotbal.

Odată cu inaugurarea celor două baze, numărul total al bazelor finalizate ajunge la 12, iar alte peste 80 sunt în diferite stadii de execuție.

Un teren asemănător ar fi trebuit să existe la această oră și la Timișoara, pe strada Costică Rădulescu, în apropierea arenei “Dan Păltinișanu”. Șantierul e însă abandonat de mai multă vreme. Deși lucrările au fost făcute în proporție 60 la sută, totul a fost lăsat de izbeliște, pentru că firma care a câștigat licitația a intrat în faliment.

Comentarii

comentarii