Acasă Actualitate La Madrid, eurodeputata Maria Grapini organizează Gala Premiilor ACT și va oferi...

La Madrid, eurodeputata Maria Grapini organizează Gala Premiilor ACT și va oferi distincții pentru 20 de români

DISTRIBUIȚI

Aflată în vizită la Madrid, eurodeputata Maria Grapini va premia 20 de români care au reușit în profesia lor, în Spania. Eurodeputata umanistă din Timișoara organizează cea de-a doua ediție a Galei Premiilor ACT!

După evenimentul de succes organizat anul trecut la Firenze (Italia), Gala Premiilor A.C.T. ( Antreprenoriat – Cultură – Tradiții) continuă în acest an, cu a doua ediție, în data de 15 aprilie, la Madrid (Arganda del Rey).

Susținătoare ferventă a drepturilor comunităților românești din diaspora, Maria Grapini, vicepreședinte al PUSL, este, și în acest an, organizator al galei. Eurodeputatul Grapini va acorda premii unui număr de 20 români care au reușit în profesia lor, în Spania. Evenimentul este organizat de Europarlamentarul Maria Grapini cu Televiziunea P.O.T. Tv și Departamentului Diaspora al PUSL, cu sprijinul Asociației românilor din diaspora.

“La sosirea în Madrid, români frumoși la chip și suflet, care trăiesc în Spania, patrioți adevărați, m-au întâmpinat cu imnul României și drapelul românesc, alături de cel spaniol și al UE. Sentimentele sunt greu de explicat! Sunt asemănătoare cu cele pe care le aveam când mergeam acasă la părinți! Am simțit că sunt în familie!

Mulțumesc românilor din regiunea Madridului care au participat la întâlnirea de miercuri seară! M-au impresionat cu viziunea lor privind România, cu patriotismul, credința și nevoia de unitate!

Cred că este nevoie de un program de țară, pliat pe realitate, care să reintegreze românii în activitatea economică din țară. Sunt bine pregătiți profesional și respectați în Spania și atunci de ce să nu fie respectați și la ei acasă? Firmele românești au nevoie de forță de muncă calificată și este de neînțeles ca acestea să aducă forță de muncă din Asia în loc să ofere, locuri de muncă, românilor plecați din țara noastră!”, a spus eurodeputata Maria Grapini, care s-a întâlnit joi și cu ambasadorul României în Spania, George Gabriel Bologan, pentru a căuta soluții la problemele românilor din Spania.

„Gala premiilor ACT” (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) are loc pe 15 aprile 2022, la Madrid, cu scopul de a fi cât mai aproape de români, de a-i premia și de a-i promova pe antreprenori români din diaspora.

 

 

Comentarii

comentarii