Acasă Actualitate La mulți ani, Armatei României și glorie eternă eroilor neamului! Ziua Armatei...

La mulți ani, Armatei României și glorie eternă eroilor neamului! Ziua Armatei 2021, marcată la Timișoara

284
DISTRIBUIȚI

La mulți ani, Armatei României și glorie eternă eroilor neamului! – a fost mesajul șefului Statului Major al Apărării, general locotenent Daniel Petrescu, luni, 25 octombrie, citit de colonelul Laurențiu Smarandache, la ora 10.00, de Ziua Armatei Române, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din parcul Scudier din Timișoara.

De asemenea, cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc.

La eveniment au participat autorităţile judeţene şi locale, veterani de război, cadre militare din Timiş. La finalul ceremoniei, subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a depus o coroană de flori din partea Garnizoanei Timișoara.

În fiecare an, la 25 octombrie, în baza Decretului nr. 381 din 1 octombrie 1959, se sărbătoreşte Ziua Armatei Române. La această dată se aniversează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă, din 25 octombrie. Data de 25 octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire națională, ziua când Armata Română și-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care, de-a lungul vremii, oștirea noastră și-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-și misiunea nobilă de  a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român. Evenimentele din parcul Scudier au fost organizate de Brigada 18 Cercetare Supraveghere Decebal Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii