Acasă Actualitate La mulți ani binecuvântați ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului!

La mulți ani binecuvântați ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului!

2153
DISTRIBUIȚI

Cine îl caută pe ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului la reşedinţa mitropolitană, cu anevoie îl va găsi, pentru că de la primele ceasuri ale dimineţii are multe activităţi administrative. Apoi pleacă în teritoriu pentru a mai binecuvânta lucrările care încep la o ruină dărăpănată pe care o va transforma în locuinţă şi o va pune pe picioare pentru familii nevoiaşe, mai trece pe la familii rămase fără căldură în pragul iernii, aruncă privirea pe telefon şi vede un apel de la persoane care-i cer sprijinul pentru lucruri stringente, află că într-un sat copiii nu au şcoală şi fac naveta sau că alţii, bătrâni şi prunci, dorm flămânzi.

Iar bisericile au şi ele nevoile lor, trebuie reparate, natura se dezlănţuie şi le loveşte, dar toate trebuie să-şi înalţe crucile credinţei.

Se împarte peste tot, fără a avea o agendă a vizitelor, pentru că în drum spre o milostenie se iveşte şi mai rezolvă şi alte solicitări.

Le face toate în taină. Nu ştim cât mult bine a făcut Mitropolitul Ioan bănăţenilor, pentru că ţine la vorba din biblie ”Să nu spui binele făcut” decât lui Dumnezeu şi oamenilor Lui.

A devenit o tradiţie, deşi încă scurtă, de la ungerea în scaunul de păstor al creştinilor ortodocşi din Banat, ca ÎPS Ioan al Banatului să fie prezent de ziua sa de naştere, de sărbători ori onomastică, în mijlocul nevoiaşilor de la cantina socială, din adăposturile oamenilor fără adăpost, în mijlocul sărăcimii. Despre ajutorul dat nu spune ÎPS Ioan, ci autorităţile: haine, încălţăminte, îmbrăcăminte călduroasă, lenjerii de pat, hrană.

Dacă încerci să-i mulţumeşti pentru binele făcut, îţi spune că se grăbeşte şi pleacă în alte locuri, spre alte suflete care-l aşteaptă cu speranţă.

La mulţi ani sănătoşi şi binecuvântaţi, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului! 

Comentarii

comentarii