Acasă Eveniment La Nădlac un român a fost găsit cu o armă în bagaje

La Nădlac un român a fost găsit cu o armă în bagaje

412
DISTRIBUIȚI

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, poliţiştii de frontieră au  depistat un bărbat din România, care intenționa să intre în ţară cu o armă marca „KIMAR”, calibru 8 mm şi 40 cartuşe 8 mm, din categoria armelor şi muniţiilor neletale, fără a deține documentele necesare. În data de 24.12.2017, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un mijloc de transport internaţional, un cetăţean român în vârstă de 42 ani. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajului acestuia, ocazie cu care au descoperit nedeclarat, în bagaj, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, un pistol de metal marca „KIMAR”, calibru 8 mm, 40 cartuşe marca “Fiocchi” 8 mm şi o vergea. În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că atât arma, cât şi cartuşele descoperite fac parte din categoria armelor şi muniţiilor neletale.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat arma şi muniţia din Italia, unde nu i s-a cerut niciun document în momentul în care le-a cumpărat. De asemenea, el a mai declarat că  nu a ştiut că la intrarea în România trebuia să le declare sau că ar avea nevoie de documente sau avize pentru deţinerea sau transportul acestora.

Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării şi definitivării cercetărilor, fiind predată ulterior Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor, muniţiilor, materialelor nucleare şi al materiilor explozive.

Comentarii

comentarii