Acasă Actualitate La o zi după rezultatul expertizei porții ucigașe de pe Calea Lugojului,...

La o zi după rezultatul expertizei porții ucigașe de pe Calea Lugojului, Primăria Timișoara a cerut pompierilor să intervină la poarta de pe Calea Aradului

DISTRIBUIȚI

La doar o zi după ce a fost făcută publică expertiza în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara de pe Calea Lugojului, pompierii militari au fost solicitați să intervenă de urgență la poarta de intrare de pe Calea Aradului. Poarta de intrare în Timişoara, care a căzut în timpul furtunii puternice din septembrie şi a omorât un tânăr, s-a prăbuşit pentru că “nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”, se arată în expertiza solicitată de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Cum și construcția de pe Calea Aradului, a suferit aceleași operații de reabilitate, pe baza acelorași documentații, nu e de mirare că oficialii Primăriei Timișoara au intrat în panică și au solicitat o intervenție de urgență.

Pompierii militari au fost solicitați de Primăria Timișoara să intervină pentru a îndepărta mai multe plăci de pe transversala porții.

Expertiza în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara de pe Calea Lugojului, în timpul furtunii din 17 septembrie, realizată de expertul tehnic Victor-Radu Marinov, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, a reliefat trei factori care au determinat prăbuşirea porţii de intrare în Timişoara.

”În primul rând, s-a plecat de la prima proiectare, care s-a făcut în anii ’80, care a fost mai slabă, nu a fost prevăzută pentru un vânt foarte puternic. Pe urmă, în anul 2014 (n.r. poarta a fost reabilitată de Primăria Timişoara în perioada 2014 – 2015), s-a majorat suprafaţa expusă, s-au înlocuit literele care erau cu altele şi s-a mărit starea de obturare, poarta a devenit şi mai vulnerabilă. Şi al treilea motiv este că a venit un vânt care a depăşit viteza cu care se calculează la vânt construcţiile aici în zona Timişoarei. Toate aceste trei cauze au dus la pierderea rezistenţei porţii”, a afirmat expertul tehnic, potrivit Mediafax.

Cele două porți de intrare în Timișoara au fost reabilitate în 2015, contractele fiind date prin încredințare directă, după ce s-a eliberat o autorizație în regim de urgență.

Foto: debanat.ro

Comentarii

comentarii