Acasă Administraţie La podul de la Găvojdia, momentan nu se lucrează. O asociaţie a...

La podul de la Găvojdia, momentan nu se lucrează. O asociaţie a cerut includerea lui în patrimoniul judeţului

1715
DISTRIBUIȚI

Operaţiunea de reabilitare a podului afectat de inundaţii din localitatea Găvojdia s-a oprit total. Situaţia vine după ce investiţia realizată din fondul de urgenţă a guvernului a fost începută deja, dar ulterior muncitorii au părăsit şantierul şi momentan acolo nu se întâmplă nimic.

Situaţia are loc în urma intervenţiilor unei asociaţii, care a cerut includerea podului actual pe lista monumentelor judeţului, fiind depusă în acest sens şi o cerere la Direcţia de Cultură, spun cei de la CJ Timiş. În consecinţă, acolo nu se mai lucrează momentan.

Situaţia nu înseamnă abandonarea bruscă a şantierului, ci se datorează unei situaţii neaşteptate.

„Este o situaţie delicată acolo. Când au demarat cele trei proiecte cu fonduri guvernamentale de urgenţă, la podurile de la Găvojdia, Tapia şi Parţa, Asociaţia Prin Banat a cerut introducerea celor trei poduri în patrimoniul Timişului. În concluzie, intervenţiile se suspendă până la realizarea documentaţiei noi. Podul, acum nu e inclus în patrimoniu, dar, conform legislaţiei, înseamnă că trebuie să intervenim ca şi cum ar fi de patrimoniu. Deci, e necesară schimbarea documentaţiei. Lucrările au început, noi am demarat procedurile, care au fost îndeplinite, în timpul lucrărilor a apărut această situaţie”, a spus Călin Dobra, preşedintele CJT.

Comentarii

comentarii