Acasă Actualitate La prima ediție a Târgului de toamnă, zacusca în 14 variante a...

La prima ediție a Târgului de toamnă, zacusca în 14 variante a fost regină, duminică, la AgroVillage USV

DISTRIBUIȚI

Regina toamnei, zacusca de vinete, fasole sau ciuperci, a atras sute de cumpărători și zeci de producători de produse agroalimentare, la AgroVillage Banat a USV, pe Calea Aradului nr. 119, duminică 24 septembrie, la prima ediție Târgului de toamnă!

Cu această ocazie, au fost oferite la degustare 14 rețete de zacuscă (vinete, fasole și ciuperci) pregătite după diferite procese tradiționale de familie, din care 3 variante au fost pregătite pe loc.

Cătălina Jahn, administrator Piețe24, a explicat:

“Toamna este momentul potrivit pentru a ne bucura de savoarea produselor locale și pentru a sprijini producătorii tradiționali. Un exemplu în acest sens este zacusca, un preparat care își păstrează aromele și gustul, aducându-ne aminte de bunicii noștri și de tradițiile noastre culinare”.

Prima ediție a Târgului de toamnă a fost organizat, duminică 24 septembrie, de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Piețe24, AgroVillage Banat – USVT, Akademika Food – USVT și studenți USVT.

Cătălina Jahn a concluzionat:

“A fost o ocazie deosebită pentru vizitatori de a se  bucura de experiența autentică a gustului de zacuscă și de a achiziționa aceste produse proaspete și de calitate.

Prin participarea la acest eveniment, fiecare persoană a contribuit la susținerea comunității producătorilor locali și la păstrarea tradițiilor culinare românești. Zacusca este doar un exemplu al bogăției culinare pe care o oferă acest sezon.

Haideți să încurajăm și să cumpărăm produse locale, astfel încât să putem să ne bucurăm de autenticitatea și diversitatea gastronomică locală, regională și națională a României!”.

 

Comentarii

comentarii