Acasă Actualitate La Săvârşin, slujbă de pomenire a Regelui Mihai Întâi

La Săvârşin, slujbă de pomenire a Regelui Mihai Întâi

868
DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă, în comuna arădeană Săvârşin a fost oficiaţă o slujbă specială de pomenire a Regelui Mihai Întâi, în biserica ortodoxă din comună, acolo unde regele obișnuia să meargă la sărbătorile pe care le petrecea la castelul din Săvârșin.

Este pentru prima dată când toate cele cinci fiice ale majestății sale Regele Mihai Întâi petrec sărbătorile de iarnă împreună la castelul regal de la Săvârșin și rămân aici până după Anul Nou. 

La biserică au ajuns Majestatea sa regală Margareta custodele Coroanei și altețele lor regale Elena Irina și Maria, în vreme ce Principesa Sofia a rămas la castel.

Localnicii au fost foarte încântați de prezența familiei regale și speră ca aceasta să ducă mai departe tradiția apropierii de comuna Săvârșin lansată de Regele Mihai.

Majestatea sa regală Margareta custodele Coroanei, alteța sa regală Principele Radu și altețele lor regale Elena, Irina și Maria au parcurs pe jos drumul de câteva sute de metri aflat între castelul regal și Biserica Ortodoxă din comuna Săvârșin. La biserică, Majestatea Sa Margareta a primit de la o localnică un buchet de 7 trandafiri albi. Pentru că ne aflăm în perioada Sărbătorilor nu se poate oficia parastas, însă în memoria regelui a fost oficiată o slujbă specială de pomenire. La ieșirea din biserică Majestatea Sa Margareta nu a dorit să facă declarații, ci doar a dorit să le ureze tuturor românilor Crăciun fericit. Membrii familiei regale au plecat de la biserică pe jos, iar pe drum au urat  localnicilor care le- au ieșit în cale Crăciun  fericit și la mulți ani.

Comentarii

comentarii