Acasă Economic La Timișoara, a debutat Târgul economiei sociale

La Timișoara, a debutat Târgul economiei sociale

DISTRIBUIȚI

Joi 25 mai, a debutat la Timișoara, Târgul economiei sociale, în cadrul Zilelor economiei sociale și solidare, pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

Mihaela Vețan a explicat că au fost expuse 15 standuri pe diferite domenii ale economiei sociale de către asociații, întreprinderi sociale și instituții etc.

Aici sunt prezentate produsele și serviciile în cadrul târgului – produse alimentare ce provin dintr-o agricultură durabilă, produse vestimentare sustenabile, servicii de cazare și masă, servicii de petrecere a timpului liber, servicii suport pentru persoanele vârstnice, servicii de recuperare a uleiului alimentar uzat, servicii de tâmplărie și producere brichete pentru încălzit.

”Este important să înțelegem că, dincolo de produsele și serviciile pe care întreprinderile sociale le oferă, acestea încearcă să rezolve o problemă socială sau de mediu.

Fie că vorbim de locuri de muncă pentru persoane în dificultate, lipsa unei locuințe, probleme de izolare socială în rândul persoanelor vârstnice, accesul dificil la piață pentru mici producători, probleme legate de poluare, risipă alimentară sau acces redus la programe de formare privind dezvoltarea durabilă.

Este un eveniment prin intermediul căruia se dorește să să se facă astfel cunoscute inițiativele de economie socială existente, astfel încât tot mai mulți timișoreni să afle despre acestea, să le devină parteneri, consumatori sau să se implice ca voluntari pentru susținerea lor”, a spus Vețan.

 

Comentarii

comentarii