Acasă Actualitate La Timișoara, în numai patru zile, au fost filmate aproape 6.000 de...

La Timișoara, în numai patru zile, au fost filmate aproape 6.000 de treceri pe roșu în trafic. Primăria a trimis poliției înregistrările

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara transmit că în numai patru zile, între 2 și 5 decembrie, instalațiile de detecție ale sistemului de traffic management au înregistrat 5.885 de treceri pe culoarea roșie a semaforului. Datele video, totalizând 19GB, au fost trimise Biroului Trafic al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș atât electronic, cât și fizic, pe cinci DVD-uri.

Cu o săptămâna în urmă, viceprimarul Ruben Lațcău scria pe rețelele de socializare că numărul de accidente care au avut loc în perioada 2017-2019, în oraș a fost de 1.350. În acestea au fost implicate peste 1.600 de persoane: 1380 au scăpat cu răni ușoare, 225 au avut răni grave, iar 31 au decedat.

„Primăria își arată deschiderea pentru colaborarea cu instituțiile care au atribuții în creșterea siguranței în trafic și respectarea legislației în vigoare pe căile rutiere ale municipiului Timișoara. (…) Primăria Municipiului Timișoara este interesată în implementarea de soluții care să ducă la scăderea numărului de accidente din oraș și la reducerea numărului de situații potențial cauzatoare de accidente. 5885 este numărul exact de treceri care au fost înregistrate, iar media zilnică pentru finalul săptămânii a fost de 1470”, transmit reprezentanții primăriei

Aceștia amintesc și că trecerea pe roșu este contravenție și se pedepsește cu suspendarea carnetului pe o perioadă de 30 de zile, conform Codului Rutier, art. 100, alin. (3). În cadrul sistemului de traffic management, Timișoara dispune de 37 de sisteme de detecție a unor astfel de fapte.

Comentarii

comentarii