Acasă Actualitate La Timișoara, instanţele judecătoreşti şi presa doresc o comunicare transparentă

La Timișoara, instanţele judecătoreşti şi presa doresc o comunicare transparentă

DISTRIBUIȚI

Recent, la sediul Curţii de Apel Timişoara, în Sala de Consiliu, a avut loc evenimentul intitulat „Instanţele judecătoreşti şi comunicarea transparentă cu presa”.

Masa rotundă s-a desfăşurat cu participarea preşedintelui Curţii de Apel Timişoara, doamna judecător Cristina Maria Dica, a purtătorilor de cuvânt din partea instanţelor arondate şi a unor reprezentanţi din partea presei locale.

Scopul întâlnirii a fost de a purta un dialog pe tema principalelor preocupări ale presei în relaţia cu instanţele judecătoreşti.

Principala temă discutată s-a referit la informaţiile de interes public – Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public -, respectiv răspunderea promptă din partea instanţelor de judecată în ceea ce priveşte soluţionarea cererilor formulate în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. S-a adus în discuție – Justificarea interesului legitim al celor care fac cereri către instanțe și limitele legale privind soluționărilor cererilor din partea presei. Un deziderat comun al presei și instanțelor judecătorești este prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor, conformă cu realitatea.

Participanţii la eveniment au apreciat iniţiativa Curţii de Apel Timişoara, aducând propuneri de îmbunătăţire în sfera comunicării dintre instanţă şi mass-media. La finalul evenimentului preşedintele Curţii de Apel Timişoara şi-a exprimat intenţia de a organiza în viitor şi alte întâlniri pe această temă.

Comentarii

comentarii