Acasă Eveniment La Timişoara, o tentativă de omor valorează cât un scuipat pe obrazul...

La Timişoara, o tentativă de omor valorează cât un scuipat pe obrazul lui Băsescu

714
DISTRIBUIȚI

dascalu2Caz revoltător la Timişoara. Poliţia şi procurorii tergiversează de 9 luni un caz de tentativă de omor. Un bodyguard din Timişoara este pe punctul de a recurge la o formă extremă de protest.

Cornel Dascălu vrea să intre în greva foamei, după ce timp de 8 luni poliţiştii de la Secţia 3 şi-au bătut joc de el tergiversând la infinit un dosar extrem de grav. Când, într-un final, dosarul a ajuns la procuror, acesta a stabilit o încadrare de cascadorii râsului. Deşi Cornel Dascălu a fost la un pas de moarte după ce a fost înjunghiat în gât, procurorul a decis că agresorul poate fi judecat în libertate, încadrându-l la loviri şi alte violenţe. Exact aceeaşi încadrare a primit-o tânărul care l-a scuipat pe preşedintele României, Traian Băsescu…

A fost o minune că a scăpat cu viaţă…

14 septembrie 2013 a fost cea mai neagră zi din viaţa lui Cornel Dascălu. Angajat ca bodyguard la firma Senobe Lions Protect, Dascălu a început o zi normală de lucru la Sport Caffe din Calea Şagului. Ceasul rău a venit în momentul în care a încercat să scoată din bar un client recalcitrant. Bărbatul s-a făcut că pleacă, dar, chiar la ieşire, s-a întors şi l-a lovit cu putere în gât pe bodyguard cu paharul de bere. Paharul s-a spart şi, într-o baie de sânge, Cornel Dascălu a fost transportat la spital.  „Clientul m-a înjughiat în gât cu paharul chiar la ieşirea din bar. Am fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean  şi am fost operat pentru a mi se extrage cioburile din gât. Doctorii mi-au spus că cioburile au fost extrase din gât de la 2 mm de artera carotidă şi doar printr-o minune mai sunt în viaţă. Am  pierdut mai mult de 1 litru de sange şi am stat o săptămână internat în spital. Nu mi-am revenit niciodată complet şi nici nu o să îmi mai revin. Am rămas cu partea stângă a maxilarului amorţită şi urechea stângă nu o mai simt, pentru ca mi-au fost secţionati  nervii  din zona auriculară. Am rămas mutilat, cu cicatrici dureroase pe gât, ce le voi avea până la moarte. Răspunsul autorităţilor, al poliţiştilor şi procurorilor mi se pare jignitor. Poliţiştii de la Secţia 3 şi-au bătut joc de mine timp de 8 luni, deşi aveau toate probele, filmări, martori şi pe agresor. Modul în care aceşti oameni apără infractorii, dar şi încadrarea procurorului mă fac să cred că în România un scuipat a ajuns să se pedepsească mai drastic decât o tentativă de omor”, rememorează Cornel Dascălu cea mai tristă întâmplare din viaţă.

Agresorul recidivist – protejat curios de oamenii legii

Agresorul a fost prins la câteva ore după incident. Oamenii legii au decis că acesta, deşi e o veche cunoştinţă a poliţiştilor, nu reprezintă niciun risc. Nu a fost reţinut nici măcar pentru 24 de ore. Cornel Dascălu a obţinut trei certificate medico-legale: 25 de zile, 16 zile şi 8 zile de îngrijiri medicale. Spitalul Militar din Timişoara a eliberat un certificat medical din care rezultă că Dascălu are 20% incapacitate de muncă şi pareză pe partea stângă. Agresorul a făcut în trecut de două ori închisoare, dar fapta evidentă a rămas ascunsă timp de 8 luni în birourile de la Secţia 3 Poliţie. Cornel Dascălu bănuieşte că la mijloc este vorba despre alte interese şi susţine că poliţiştii au insistat în repetate rânduri să se împace cu agresorul. „Nu am fost căutat la spital de nimeni de la poliţie să îmi ia o declaraţie sau să vadă dacă mor sau dacă traiesc. Nici procurorul de caz nu a trecut, deşi eram în acelaşi salon cu alţi câţiva tineri înjunghiaţi la care poliţia le-a luat declaraţii amănunţite. S-a încercat muşamalizarea cazului încă de la început. Nici măcar nu a fost declarat accident de muncă. A trebuit ca  după ce am ieşit din spital să merg eu la ITM  Timiş să declar accidentul de muncă. Imediat am început să fiu ameninţat ca voi fi mutat din Timisoara şi am fost înjurat şi jignit de administratorul Sebastian Gavrilă şi doi dintre asociaţii acestuia: Noje Florin si Benga Octavian”, povesteşte Cornel Dascălu. Bodyguardul de la Timişoara susţine că a ajuns la limita puterii şi este decis să intre în greva foamei, ca un protest extrem la indolenţa poliţiştilor şi a procurorilor.

Comentarii

comentarii