Acasă Actualitate La Timișoara se dezbate viitorul comerțului online european

La Timișoara se dezbate viitorul comerțului online european

970
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș este gazdă, la Palatul Administrativ, o importantă conferință în domeniul comerțului online. Specialiști din mai multe țări europene dezbat asupra strategiei și politicilor europene in domeniu, în perspectiva adoptării acesteia la nivelul Uniunii Europene.

Alexdru Petresc,ministrul Comunicațiilor, alături de Călin Dobra, președintele CJ Timiș, au deschis conferința care va stabili tendința care va fi urmată de Uniunea Europeană în perioada următoare în comerțul online.

“Acest domeniu are o dinamică de creştere fantastică. Doar în 2018 a crescut cu 30la sută volumul tranzacţionat online faţă de 2017. Astăzi, piaţa de comerţ electronic din România a ajuns la o valoare de 3,5 miliarde de euro şi este în continuare în creştere. La nivel european, piaţa are 600 de miliarde de euro, 67 la sută din ponderea bunurilor și serviciilor cumpărate rămâne în zona Europei de Vest. Deci, avem încă mult de recuperati”, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la deschiderea lucrărilor conferinței.

Discuțiile de la Timișoara au ca scop adunarea a cât mai multor recomandări de la specialiști si de la cei cu activitate în domeniu, în vederea realizării si aprobării unei strategii europene în acest sector.

“Avem în dezbatere publică strategia şi politicile din comerţul online. A fost în dezbatere publică pentru 30 de zile, am primit contribuţii de la toţi cei care sunt direct sau indirect interesaţi şi care au simţit nevoia să vină cu o contribuţie la perfectarea strategiei. Astăzi compilăm toate aceste recomandări, sugestii, pe care le-am primit de la diferiţi jucători interesaţi, urmând ca până la sfârşitul anului 2019 să avem o decizie în n care să statuăm exact strategia şi politicile de promovare a comerţului online, aşteptându-ne ca după acel moment să putem avea o creştere şi mai bună, mai sustenabilă în tot ceea ce priveşte domeniul sectorului comercial online”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Comentarii

comentarii