Acasă Sănătate La Timișoara! Servicii medicale gratuite pentru 1.364 persoane aflate în risc de...

La Timișoara! Servicii medicale gratuite pentru 1.364 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială

677
DISTRIBUIȚI

Servicii medicale gratuite în teritoriul GAL Freidorf Timișoara! Fundația Cardio Prevent Timișoara a semnat un contract de finanțare prin POCU pentru a furniza servicii medicale în teritoriul SDL GAL Freidorf.

Proiectul este în valoare de 1,323,331.22 lei și se va desfășura în perioada septembrie 2021 – octombrie 2023. Astfel, se oferă asistență medicală cardiovasculară, integrarea grupului țintă în sistemul medical la nivel local și educarea si sensibilizarea grupului țintă la problemele de sănătate pentru 1.200 de persoane care îndeplinesc unele condiții.

Ei au domiciliul în teritoriul SDL al GAL Freidorf; sunt persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (persoane cu dizabilități, persoanele aparținând minorității roma, persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de deprivare materială).

Rezultate așteptate: 1200 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială selectate pentru a beneficia de sprijin în cadrul proiectului; 164 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială aparținând comunității roma selectate pentru a beneficia de sprijin în cadrul proiectului; 2 servicii funcționale la nivelul comunității: 1 serviciu medical si 1 serviciu medico-social.

 

Comentarii

comentarii