Acasă Actualitate La Timişoara va fi realizat în sfârşit un Muzeu al Revoluţiei

La Timişoara va fi realizat în sfârşit un Muzeu al Revoluţiei

1147
DISTRIBUIȚI

După ani buni de aşteptare, Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției. Acesta va fi realizat în clădirea fostei garnizoane din Piața Libertății. Guvernul României a aprobat, miercuri, o hotărâre conform căreia dreptul de administrare asupra imobilului a trecut de la Ministerul Apărării Naționale la Ministerului Culturii și Identității Naționale. Acesta din urmă îl va consolida și reabilita, cu scopul amenajării și înființării „Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989”.

Astfel, conform fundamentării proiectului de către Ministerul Culturii, imobilul, monument istoric de secol XVIII, îndeplinește condițiile din punct de vedere istoric, tehnic și arhitectural în scopul amenajării Muzeului. Muzeul va fi realizat cu sprijinul financiar din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

„În urma unei analize, s-a constatat că soluția cea mai bună pentru realizarea cât mai rapidă a muzeului este trecerea imobilului din Libertății (n.r. Piaţa Libertăţii din Timişoara) la Cultură și finanțarea obiectivului prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. De-a lungul timpului, s-a avut în vedere și preluarea acestuia de către Consiliul Județean, dar calculele arată că angajamentul financiar al Guvernului este cea mai eficientă soluție în acest caz. Ne dorim ca noul muzeu să fie mai mult decât o expoziție de fotografii. Vrem ca acesta să fie interactiv, să profite de noile tehnologii. Dorința noastră este să fie ceva unic în țară, iar pentru asta vom lucra îndeaproape cu Ministerul Culturii”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Ministerului Culturii are în implementare două proiecte de reabilitare a clădirilor de patrimoniu și de reconstrucție și modernizare a edificiilor ce găzduiesc instituții de cultură de relevanță națională, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului

Comentarii

comentarii