Acasă Actualitate La Timișoara, vehiculele de deszăpezire, dar și cele de salubrizare, pot fi...

La Timișoara, vehiculele de deszăpezire, dar și cele de salubrizare, pot fi urmărite în timp real. Planurile de acțiune pentru ninsorile anunțate în aceste zile

384
DISTRIBUIȚI

Joi, 11 februarie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că s-a făcut primul pas pentru transparentizarea serviciilor de salubrizare și deszăpezire. Atât vehiculele de deszăpezire, cât și cele de salubrizare, de acum pot fi urmărite în permanență în timp real, la adresa: www.primariatm.ro/mediu-2/#curatenie. Cetățenii pot urmări acolo numărul și tipul vehiculului, traseul parcurs și viteza cu care a circulat.

„Dacă observați neconcordanțe între aceste date și datele reale din teren, vă rugăm să ne transmiteți sesizarea pe aplicația Primăria Timișoara sau pe site-ul Primăriei, la adresa www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii, secțiunea «Străzi și trotuare», cu o poză și indicând locul unde a fost făcută”, transmit reprezentanții primăriei.

Cum în următoarele zile temperaturile vor fi foarte scăzute, până la -10℃ și se anunță ninsori în Timișoara, municipalitatea ține în permanență legătură cu reprezentanții firmei Brantner, cea care deține contractul de salubrizare și deszăpezire. În plus, stocul de material antiderapant și degivrant a fost completat cu 226 tone de sare. De asemenea, compania are pe stoc clorura de calciu în vederea preparării soluției de clorură, stația de dozare este pornită și testată ca să poată fi pregătite cantitățile necesare, în funcție de consum.

Planul de acțiune al primăriei: „Strategia de intervenție curentă implică împrăștierea de material antiderapant și degivrant pe arterele principale și intrările și ieșirile din oraș, concomitent în nord și sud. De asemenea, pe pasaje și poduri, se acționează cu clorură de calciu. La această oră (ora 13 – n.r.) acționează la prevenție 4 utilaje mari pe arterele principale de acces în municipiu, iar 3 utilaje medii împrăștie material antiderapant și degivrant pe poduri, pasaje, splaiuri și artere principale din oraș”.

Comentarii

comentarii