Acasă Cultura La Timișoara veți putea vedea istoria orașului în cutie

La Timișoara veți putea vedea istoria orașului în cutie

467
DISTRIBUIȚI

Puteți vedea povestea Timișoarei în cutie. Marți, 19 martie, la ora 12, va avea loc vernisajul expoziției Clio Box – Istoria Timișoarei în cutie, la Muzeul Național al Banatului, în Bastionul Theresia, Mansarda B2.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 martie – 19 aprilie, de marți până duminică, între orele 10,00 – 18,00. Elevii, studenții, cadrele didactice și pensionarii au acces gratuit.

Exponatele vor fi prezentate cu ajutorul cutiei de carton, special creată pentru depozitarea artefactelor în muzeele din România se transformă, prin întrețeserea a 400 de exemplare, într-un „zid”: ambientul, suportul și motivul expunerii muzeografice.

Cele mai vechi piese expuse au o vechime de peste 6.500 de ani, datate în neolitic: statuetele reprezentând idoli (n.r. – antropomorfe) descoperite în anul 1977 la Chișoda și o săpăligă, la fel de veche, descoperită în anul 2017 în cartierul timișorean Ronaț.

Organizatori: Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

 

Comentarii

comentarii