Acasă Administraţie La Timișoara vor fi circula tramvaie cu… senzori de vânt

La Timișoara vor fi circula tramvaie cu… senzori de vânt

1406
DISTRIBUIȚI

Pentru că nu te poţi împotrivi stihiilor naturii şi nici să fii mai puternic decât ele, fizic, soluţia este să fii mai inteligent decât ele. Primarul Nicolae Robu le vine de hac furtunilor cu idei … năstruşnice dar benefice pentru comunitate.

„Am constituit un brainstorming în primărie, aştept ideile de la toţi, din toate serviciile, apoi va urma o discuţie. Vrem să montăm noi un sistem de senzori ai oraşului, prin care să măsurăm anumiţi parametri ai aerului”, a spus Nicolae Robu.

Pe lângă aspecte de calitatea mediului, cel mai interesant este parametrul care indică viteza vântului în diverse zone din municipiu. Asta, după ce „neoficial”, edilului i s-a spus că furtuna din 17 septembrie a atins pe alocuri în oraş chiar şi 148 km/oră.

Aceşti senzori ar putea fi montaţi pe mijloacele de transport în comun care circulă prin tot oraşul. Avertizate la timp, autorităţile pot informa populaţia se protejeze mult mai eficient decât s-a întâmplat duminica trecută.

Proiectul este în faza de idee, edilul dă asigurări că investiţia nu este costisitoare, dar este pe măsura conceptului de smart city.

Comentarii

comentarii