Acasă Actualitate La ştrand, în toiul iernii, la Oroshaza

La ştrand, în toiul iernii, la Oroshaza

DISTRIBUIȚI

Cine spune că iarna nu poţi face baie în aer liber la ştrand? Poţi să faci cu vârf şi îndesat acest lucru iar locurile nu sunt departe deloc de Timişoara. Vecinii de graniţă din Ungaria au o droaie de ştranduri cu apă termală, unde poţi să te scalzi în apă caldă. Atât în bazine interioare, cât şi exterioare. Iar când apa din bazine este caldă, aproape că nu mai contează că afară ploaia îşi face de cap sau chiar ninsoarea aşterne o pătură albă în jur. Un astfel de ştrand cu apă termală tare fain se află la Oroshaza. Nu e departe de Timişoara. Drum întins până la Sânnicolau Mare, apoi treci graniţa pe la Cenad, te îndrepţi spre prima localitate – Mako şi de acolo mergi spre Hodmezovasarhely. De acolo o iei spre Oroshaza, pentru a ajunge la ştrandul cu apă termală. Pus cap la cap, drumul de la Mako la Oroshaza înseamnă vreo 40 de kilometri, iar de la Timişoara la Mako faci vreo 83. După cum spun cei de la benzinăria din Mako, nici măcar nu-ţi trebuie rovinietă, pentru că nu te urci pe autostradă pentru acest drum. Oricum, drumul este relativ bun. De la Mako o poţi lua şi pe alt drum către Oroshaza, drumul care trece prin Totkomlos. Totuşi, unii localnici recomandă primul traseu, cel ce are ca punct intermediar Hodmezovasarhely. Drumul e destul de bun, cu unele porţiuni, scurte ce-i drept, mai vălurite. Oricum, mergi bine până la băile termale de la Oroshaza, iar timpul pentru a ajunge acolo nu e lung.

Scrie şi în română

Ajuns la ştrandul din Oroshaza ai la dispoziţie o parcare chiar în faţa ştrandului (cu plată bineînţeles), unde poţi parca liniştit. Nu uitaţi să plătiţi taxa la automatul de pe trotuar. Parcarea  este plină de maşini cu numere de Timiş şi Arad. Preţul pentru o zi la ştrand, cu tot cu accesul la Aquapark, este de 2.650 de forinţi. Pe banii ăştia ai acces atât la bazinele interioare, cât şi exterioare, mai precis, peste tot în acest complex termal. Mai puţin saună sau masaj ori alte servicii – pentru aceste servicii ori plăteşti în plus, ori există bilete cu aceste servicii incluse în preţ. Chiar şi familiile cu copii au unele reduceri. Oricum, totul este afişat şi în limba română, aşa că nu va fi greu să vă descurcaţi. Ştrandul este frumos şi oferă destul de multe posibilităţi de a te recrea, chiar şi acum pe timp de iarnă. Poţi sta afară în apa caldă sau înăuntru.

Masaj cu jeturi de apă

Sunt mai multe bazine acoperite, unul din ele având chiar şi un tobogan şi jocuri de apă, cum ar fi un vârtej care te face să crezi pentru câteva secunde că te afli pe o mare furioasă, care te duce unde vrea ea. În plus, sunt tot felul de jeturi de apă care-ţi fac masaj. Fie că jetul de apă porneşte dintr-o ţeavă din care apa îţi pică pe spate, ori  bulele puternice vin din apă. Posibilităţile de masaj sunt numeroase şi nu trebuie decât să stai în apă pentru acest lucru. Te simţi ca acasă, deoarece e plin de români şi mai ales de timişoreni şi arădeni. Poţi să mănânci sau să bei un suc într-un local aflat chiar acolo. Posibilităţile sunt multiple şi trebuie numai să mergi acolo pentru a profita de ele. Sunt în interiorul ştrandului şi locuri unde poţi mânca un sandwich sau chiar un gulaş. Merită să mergi acolo pentru a profita, chiar şi în zilele friguroase de iarnă, de beneficiile apei termale. Ungurii sunt prietenoşi, te ajută dacă te rătăceşti şi îţi oferă servicii de calitate. Au înţeles demult lucruri pe care noi abia începem să le învăţăm…
 

Comentarii

comentarii