Acasă Actualitate La UMF Timişoara a avut loc primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19...

La UMF Timişoara a avut loc primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19 adresat profesioniştilor din domeniul sănătăţii, la care au participat peste 450 de studenţi, profesori şi cercetători

DISTRIBUIȚI

Peste 450 de studenţi, profesori şi cercetători de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Timişoara au participat, miercuri, la primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19 adresat profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Astfel de sesiuni de informare vor fi organizate zilnic, până în 19 decembrie. 

“Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc primul webinar adresat profesioniştilor din domeniul sănătăţii organizat de Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu scopul de a oferi informaţii detaliate despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Această sesiune de informare s-a desfăşurat cu participarea a peste 450 de studenţi, profesori şi cercetători din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

În cadrul webinarului au vorbit colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedintele CNCAV, prof. univ. Alina Bârgăoanu, expert European Didgital Media Observatory, şi Cătălin Ţucureanu, cercetător la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Subiectele abordate s-au referit la implementarea Strategiei Naţionale de Vaccinare împotriva COVID-19 în România, importanţa integrării profesioniştilor în sănătate în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19, comunicarea medic-pacient în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, aspecte ştiinţifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19: etape de dezvoltare, platforme de vaccinare, vaccinuri contractate de Comisia Europeană, etc.

“În final, întâlnirea a fost deschisă unei sesiuni extinse de întrebări şi răspunsuri. Sesiunea de informare de tip webinar din 16 decembrie reprezintă una dintre acţiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-ţintă îl constituie reprezentanţii corpului medical (reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de medici şi ai asociaţiilor de pacienţi, reprezentanţi ai rezidenţilor şi ai studenţilor la medicină, dar şi de la nivelul Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România)”, se mai arată în comunicat.

Astfel de webinarii vor avea loc zilnic, până în 19 decembrie.

Totodată, CNCAV a publicat o serie de Ghiduri de comunicare medicală, referitoare la bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, un material despre vaccinarea împotriva-COVID-19 în România destinat medicilor de familie.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii