Acasă Cultura La UVT, Cultura este Capitală. Mai este Shakespeare contemporanul nostru?

La UVT, Cultura este Capitală. Mai este Shakespeare contemporanul nostru?

299
DISTRIBUIȚI

Joi, 11 noiembrie, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, Cultura este Capitală.

Filologul și eseistul Adrian Papahagi va dialoga alături de Dana Percec, profesor universitar al Universității de Vest din Timișoara, despre o temă deopotrivă tonică și profundă: „Mai este Shakespeare contemporanul nostru?”. Evenimentul este moderat de reputatul om de cultură timișorean Mircea Mihăieș.

Adrian Papahagi este licențiat în anglistică al Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj și al Universității Paris IV-Sorbonne. A fost elev străin al École Normale Supérieure (Paris) între 1997 și 2000. Deține un master în studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) și un doctorat în studii medievale la aceeași universitate. A predat limba engleză veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris între anii 1999 și 2003. Actualmente este conferențiar la catedra de engleză a Facultății de Litere, la Universitatea „Babeș-Bolyai”. În 2007 a fondat la această universitate Centrul de Istoria Cărții și a Textelor (CODEX), care își propune valorificarea colecțiilor de manuscrise medievale din România. Între anii 1996-1997, a fost redactor-șef al revistei Echinox. Între anii 1999 și 2005, a fost co-director al editurii Echinox.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a UVT: https://www.facebook.com/uvtromania – explică Horea Băcanu.

==

 

 

Comentarii

comentarii