Acasă Cultura La UVT, Cultura este Capitală! Scriitorul stabilit în Franța, Ioan T. Morar,...

La UVT, Cultura este Capitală! Scriitorul stabilit în Franța, Ioan T. Morar, în dialog cu prof. Mircea Mihăieș

494
DISTRIBUIȚI

Seria conferințelor organizate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” continuă. Invitatul acestei ediții este scriitorul Ioan T. Morar.

Astfel, miercuri, 6 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă conferință organizată de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, Cultura este Capitală. Scriitorul stabilit în Franța Ioan T. Morar va dialoga cu reputatul om de cultură timișorean Mircea Mihăieș despre Identități culturale multiple. Cazul regiunii Provence.

Ioan T. Morar, absolvent de Filologie la Universitatea de Vest din Timișoara, este laureatul premiului Alumnus UVT la Gala Premiilor UVT 2019. A fost membru fondator al revistei Academia Cațavencu, membru al grupului Divertis până în anul 1996, senior editor la Cotidianul și a ocupat pentru o vreme poziția de consul general al României la Marseille. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și una dintre personalitățile culturale remarcabile ale României de astăzi.

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: Conferințele desfășurate sub genericul La UVT, cultura este Capitală sunt un brand pentru universitatea noastră. În cadrul acestor evenimente au fost prezenți unii dintre cei mai importanți intelectuali români. Aceste conferințe, care vor continua și în lunile viitoare, precum și alte evenimente similare cu care vom debuta în această toamnă vor transforma Universitatea de Vest din Timișoara în cea mai vizibilă platformă din Vestul țării unde se dialoghează, se dezbat și se analizează atât teme culturale, cât și teme de interes din zona socială și ideologică.

Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, în amfiteatrul A01.

Accesul este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Este necesară rezervarea în prealabil:  https://forms.gle/K9JQqg1p3jKDVBJ98.  De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a UVT.

 

Comentarii

comentarii