Studenți ai Facultății de Litere de la Universitatea din București care se află în capitala Banatului ca oaspeți ai Universității de Vest din Timișoara, în cadrul taberei de vară „La Vest de Est/La Est de Vest. O hibridare culturală”, au vizitat Muzeul Apei Aquatim, împreună cu profesorii lor.
Scriitorul și omul de televiziune Robert Șerban, președintele festivalului de literatură ”La Vest de Est/La Est de Vest”, a explicat:
”Am fost onorat și bucuros să le fiu ghid în acest loc minunat, care a intrat în al doilea an de existență și care a devenit unul dintre punctele importante pe harta culturală și turistică a orașului nostru.
Le-am vorbit despre extraordinarul inginer Stan Vidrighin – care a marcat profund istoria alimentării cu apă de aici, pe cea a Timișoarei (fiind, printre altele, primul primar român al cetății) și pe cea a companiei noastre –, despre uzina care a furnizat, din 1914, apă locuitorilor, despre procesele tehnologice prin care aceasta trecea ca să devină potabilă, despre cum o companie puternică și responsabilă, ca Aquatim, trebuie să respecte și să pună în valoare istoria, dar și să fie un model și un sprijin pentru comunitate și membrii ei.
Am vizionat, apoi, minunatul film “Trei OZN-uri la Timișoara și o poveste despre apă”, realizat de neobosita scriitoare Adriana Babeți, împreună cu echipa ei de la “Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, și, bineînțeles, am băut apă direct din inima muzeului”.
Complexul muzeal este o investiție a Aquatim, ce racordează prima stație de tratare a apei din Timișoara la rețeaua culturală a orașului, este situat în Calea Urseni, nr. 26, fiind deschis de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10-16, iar contactele sale sunt 0757 087 059, contact@muzeulapei.ro
Nu ezitați să faceți o vizită acestui loc ce o să vă placă de la prima vedere! – este mesajul lui Robert.