Acas─â Economic La VINVEST, 10.000 de vizitatori au degustat sute de vinuri

La VINVEST, 10.000 de vizitatori au degustat sute de vinuri

380
DISTRIBUIȚI

FOTO

Edi┼úia a IX-a a Salonului Interna┼úional de Vinuri VINVEST Timi┼čoara a b─âtut recordul la mai multe capitole. Cel mai important este c─â dup─â trei zile de desf─â╚Öurare, num─ârul total al celor care au trecut pragul Centrului Regional de Afaceri, ├«n perioada 6-8 aprilie, a fost aproape de 10.000 de persoane. 

Fie c─â au venit ├«n grup sau delega┼úie, c─â s-au ├«nscris pe site ┼či au avut intrarea liber─â, c─â au c├ó┼čtigat una din cele 6.000 de invita╚Ťii oferite sau ┼či-au cump─ârat bilet de intrare cu care au participat la alte tombole, vizitatorii au umplut p├ón─â la refuz, ├«n majoritatea timpului, sala expozi┼úional─â. Un alt record a fost num─ârul participan┼úilor – 146 de firme ┼či institu┼úii. VINVEST a adunat 23 de produc─âtori de vin, 7 distribuitori de vin, 17 companii de servicii din industria vinului, 32 de parteneri cu produse ┼či servicii, 63 de parteneri media, 4 parteneri principali. Implicarea liderilor de opinie, a reprezentan┼úilor mass media a fost la ce mai ├«nalt nivel de p├ón─â acum. Al─âturi de cei 63 de parteneri media, zeci de publica┼úii de specialitate, dar ┼či pres─â generalist─â au relatat despre Salonul VINVEST. O delega┼úie de 51 de jurnali┼čti din Bucure┼čti, dar ┼či un reprezentant al publica┼úiei spaniole La Vanguardia, au fost ├«n Salonul VINVEST, dar ┼či ├«n vizite de lucru la Cramele Reca┼č ┼či Wine Princess. ├Än cele trei zile ale edi┼úiei a IX-a a Salonului VINVEST au venit zeci de delega┼úii de profesioni┼čti din ├«ntreaga ┼úar─â, dar ┼či din Belgia, Serbia ┼či Ungaria. Un eveniment important pentru industria vinului ├«l reprezint─â ┼či Concursul Na┼úional de Vinuri ┼či B─âuturi Alcoolice VINVEST, ajuns ├«n acest an la cea de-a VII-a edi┼úie. Desf─â┼čurat ├«n zilele premerg─âtoare Salonului, respect├ónd regulamentul Organiza┼úiei Interna┼úionale a Viei ┼či Vinului (OIV), Concursul a adunat 132 de probe, ce au fost jurizate de exper┼úi degust─âtori, membri ai Asocia┼úiei Degust─âtorilor Autoriza┼úi din Rom├ónia (ADAR). Competi┼úia a fost co-organizat─â de Organiza┼úia Na┼úional─â Interprofesional─â Vitivinicol─â (ONIV) ┼či ADAR. Au fost premiate 39 de probe, oferindu-se 17 medalii de argint, 18 medalii de aur, iar patru produc─âtori de vin au reu┼čit s─â ob┼úin─â Marea Medalie de Aur (MMA). Jidvei a c├ó┼čtigat MMA cu vinul spumant Romantine, Vincon cu vinars „Jad”, Reca┼č cu Cabernet Sauvignon „Castel Huniade” ┼či Sta┼úiunea de Cercetare Murfatlar cu Pinot Gris. Medalia┼úii cu aur au fost: Cramele Reca┼č cu 4 medalii, Jidvei, G├órboiu, Wine Princess ┼či Vincon au primit c├óte 2 medalii de aur, iar Crama Opri┼čor, Ferdi, Rovit, Sta┼úiunea de Cercetare Blaj, Vigna ┼či Domeniile S├ómbure┼čti au primit c├óte o medalie de aur. Medaliile de argint au fost c├ó┼čtigate de Crama Opri┼čor – 5 medalii, Fine Wine – 3 medalii, iar c├óte una a revenit Cramelor Alcovin, Budureasca, Domeniile Boieru, Domeniile Anastasia, Intervit, Jidvei, Crama G├órboiu, Vigna ┼či Vincon. Medaliile au fost ├«nm├ónate ├«ntr-un cadru festiv, s├ómb─ât─â, ├«n cea de-a doua zi a Salonului VINVEST.

„Ne preg─âtim de un deceniu de promovare a industriei vinului. Edi┼úia a IX-a din 2012 a ├«nsemnat pentru noi un fel de repeti┼úie cu public pentru marele eveniment pe care ├«l preg─âtim ├«n 2013. M─â bucur c─â publicul timi┼čorean se dovede┼čte tot mai aproape de cel occidental, at├ót ├«n privin┼úa num─ârului mare de participan┼úi, c├ót ┼či ├«n interesul de a degusta vinuri de calitate. Constat ┼či m─â bucur─â c─â vinurile rom├óne┼čti au ridicat ┼čtacheta calit─â┼úii, fiind la egalitate ┼či uneori dep─â┼čind produsele din zonele viticole renumite”, a declarat expert degust─âtor Lucia P├«rvu, organizator Salonul VINVEST.
{vsig}galerie/vinvest 2012 2{/vsig}</p>

Comentarii

comentarii