Acasă Actualitate Lacrimi şi rugăciuni. Preasfinţitului Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei va fi înmormântat...

Lacrimi şi rugăciuni. Preasfinţitului Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei va fi înmormântat astăzi

247
DISTRIBUIȚI

Rugăciuni şi lacrimi seara trecută, la Deva. Peste o mie de credincioşi şi feţe bisericeşti s-au adunat la Catedrala Episcopală unde este depus sicriul cu trupul Preasfinţitului Gurie. Episcopul Devei şi Hunedoarei, grav bolnav de COVID-19, a murit joi în Spitalul judţean Deva şi va fi înmormântat astăzi.

Sute de lumânări stau aprinse pentru a-i lumina calea regretatului episcop. Catedrala Patriarhală din Deva este înconjurată de buchete de flori şi coroane aduse de credincioşii sosiţi să-şi ia rămas bun de la părintele Gurie.

Sute de preoţi, călugări sau înalte feţe bisericeşti s-au strâns la Deva pentru a se ruga la căpătâiul Preafinţitului Gurie. Cu toţii pomenesc de blândeţea lui şi puterea lui de a-i convinge pe tineri să meargă la biserică.

De joi seară, de când a fost adus sicriul cu trupul neînsufleţit al episcopului, catedrala a fost loc de pelerinaj. Sute de credincioşi au mers să aprindă o lumânare la căpătâiul său.

Preasfințitul Părinte Gurie a păstorit Episcopia Devei și Hunedoarei timp de 12 ani. La sfârşitul anului ar fi implinit 53 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc astăzi, iar intreaga zi va fi declarată zi de doliu judeţean.

Comentarii

comentarii