Acasă Actualitate Lacul de Argint ”Srebrno jezero” – perla coroanei din Veliko Gradiște Serbia

Lacul de Argint ”Srebrno jezero” – perla coroanei din Veliko Gradiște Serbia

DISTRIBUIȚI

Miercuri,  20 mai, la Vicariatul Bisericii Sârbe din Piața Unirii, Primăria din Veliko Gradiște, cu sprijinul Consulatului General al Serbiei Timișoara, va face o promovare a ”Litoralului Serbiei”, stațiunea ”Srebrno jezero”, perla coroanei din Veliko Gradiște, cea mai căutată atracție turistică pentru românii din vestul țării.

Nu mai este un secret pentru nimeni, mai ales că în ultimii ani tot mai mulți români aleg Serbia ca destinație de vacanță, sejur de câteva zile, city break sau doar ca escapadă de câteva ore pentru o masă tradițională sau shopping.

După câțiva ani grei, de criză economică globală, pandemie și alte nenorociri , sârbii au repornit în forță motoarele turismului, cu determinare și știință.

Dacă iarna, “perla” turismului în Serbia este stațiunea montană Kopaonic, vara polul de atracție se mută la granița cu România, în cocheta stațiune Lacul de Argint

Supranumită ”Litoralul Serbiei”, stațiunea ”Srebrno jezero” rămâne ”perla coroanei” municipalității Veliko Gradiște și una dintre cele mai căutate atracții turistice, atât pentru sârbii din zona capitalei cât și pentru românii din vestul țării, ”Lacul de Argint” fiind situat ideal, la 132 de kilometri de Timișoara și la doar 110 kilometri (dintre care mai mult de jumătate pe autostradă) de Belgrad.

Lacul de Argint, însă, constituie doar unul dintre punctele de atracție ale regiunii Veliko Gradiște, care are mult mai multe de oferit oaspeților.

De la parfumul de epocă al orașului vechi, grădinile cu flori, peluzele veșnic verzi și terasele cochete, la faleza Dunării și bazarul vechi, Veliko Gradiște trebuie descoperit în liniște, la pas, pentru ca apoi să poți profita de oferta culinară tradițională, din care se remarcă faimoasa ”fasole de gradiște” și ciorba de pește proaspăt pescuit.

Mai mult, Veliko Gradiște este flancat, la mică distanță, de două legendare cetăți medievale care străjuiesc de veacuri cursul Dunării, cetatea Ramului și cea a Golubățului, ambele renovate superb și introduse recent în circuitul turistic internațional.

Dacă adăugăm componenta culturală sau cea a turismului de suflet, mănăstirea Tumane fiind, în ultimii ani, unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj pravoslavnic, un prânz tradițional sârbesc pe un vaporaș de croazieră spre Cazanele Dunării sau o trecere romantică a fluviului cu bacul, zona Veliko Gradiște este o destinație care trebuie vizitată și care oferă tuturor câte ceva, fie că vorbim despre o vacanță, un weekend sau doar câteva ore în natură.

 

Comentarii

comentarii