Acasă Actualitate Lapte de vacă cu gust de detergent, de la Penny Market

Lapte de vacă cu gust de detergent, de la Penny Market

3645
DISTRIBUIȚI

Nu de puţine ori se întâmplă să ne plângem că gustul produselor alimentare din magazinele noastre ele diferit de cel al mărfurilor „de dincolo”. Şi nu de puţine ori s-a întâmplat să iei napolitane cu lămâie şi să simţi că mesteci detergent, să iei zahăr cu gust de înălbitor, orez cu arome de săpun sau pâine cu balsam de parfum.

Nu ştim cum se face, dar laptele la cutie e îngrozitor când vaca de la care provine … se dă cu parfum înainte de a fi mulsă.

Este clar că în depozitele magazinelor, mirosul detergenţilor este mult mai puternic decât iarba vacii, iar locul de păstrare a laptelui este la distanţă prea mică de detergenţi şi „transferul” are loc.

După o postare pe facebook care sesiza un aspect asemănător, am vrut să verificăm pe propria papilă gustativă dacă este adevărat şi ne-am lămurit că aşa este.

Aşa am păţit cu laptele din imagine, cumpărat de la Penny Market luni (strada Gheorghe Lazăr): amar precum chinina şi ni s-a umplut gura de perlan. Tot de acolo am mai cumpărat şi un sortiment de îngheţată care ne-a lăsat impresia că laptele ar fi fost puţin… ars. Sau o fi stat vaca la soare prea mult, până i s-a prăjit laptele?

Mai credem în garanţia de „furnizor al Casei Regale a României”, de pe eticheta laptelui?

Comentarii

comentarii