Acasă Eveniment Laptop, calculator sau bicicletă, contra deşeuri reciclabile, pentru elevii din Timiş

Laptop, calculator sau bicicletă, contra deşeuri reciclabile, pentru elevii din Timiş

447
DISTRIBUIȚI

reciclat giroc1Până la jumătatea concursului “Școala Zero Waste” elevii au colectat 30 de tone de deşeuri reciclabile. Finalul este 31 mai.

Elevii din şcolile din Timişoara au colectat aproape 30 de tone de deșeuri reciclabile –pet-uri, plastic, hârtie, carton şi aluminiu – în primele patru săptămâni de concurs „Şcoala Zero Waste” 2013.

Au mai rămas trei săptămâni, iar ultima zi de concurs va fi 31 mai. Aproape 3 tone din deșeurile colectate sunt pet-uri și plastic, 22 de tone sunt hârtie și carton, iar peste jumătate de tonă este aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectate de fiecare dintre cei 6.300 de elevi implicați în competiție se ridică la puțin peste 4 kilograme. Școlile clasate pe primele locuri au înțeles că este foarte importantă implicarea părinților, a vecinilor și a comunității locale în general. Este un proces de educație ecologică pornit de la elevi înspre părinți. În loc să arunce la gunoi aceste deșeuri, foarte mulți părinți și vecini au decis să le colecteze selectiv și să sprijine astfel elevii în competiția pentru premiile puse în joc. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental – Continental Contitech, partener al proiectului. Acest premiu împreună cu Trofeul “Școala Zero Waste 2013” va fi decernat în 8 iunie în cadrul unei festivități de premiere organizate la Iulius Mall Timişoara. Premiul al doilea pentru cea mai implicată școală sau clasă va fi acordat de Flextronics și constă într-un calculator performant și o imprimantă multifuncțională. Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop, o bicicletă, un aparat foto sau unul dintre cele 360 de alte mici premii și recompense.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

Comentarii

comentarii