Acasă Actualitate Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, întâlnire cu prefectul Zoltan Nemeth

Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, întâlnire cu prefectul Zoltan Nemeth

374
DISTRIBUIȚI

Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, s-a întâlnit marți, 8 iunie, cu Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș. Aceasta a fost doar prima dintr-o serie de vizite ale ambasadoarei la Timișoara, miercuri având programate, printre altele, întrevederi și cu primarul Dominic Fritz și reprezentanții Universității de Vest.

La discuțiile de la prefectură de marți au participat și Cosmin Brânzan, consulul onorific al Republicii Franceze la Timișoara, și Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez din România la Timișoara. Subiectul principal al discuțiilor a fost dezvoltarea relațiilor dintre Franța și România. Reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș detaliază:

„În cadrul întrevederii ambasadorul Republicii Franceze a punctat importanța dezvoltării relațiilor dintre Franța și România, atât în ceea ce privește afacerile, dar și ceea ce privește învățământul, în special cel superior, context în care a afirmat că Timișoara ar trebui să devină un «oraș pilot, un exemplu de bune practici» în domeniu.

Prefectul județului Timiș a precizat că, la ora actuală, există «o foarte bună colaborare între universități din județul Timiș și universități din Franța» și de asemenea există studenți din Franța înscriși la universități din Timișoara. În anul universitar 2020 – 2021, la universitățile de stat din Timișoara, au fost înscriși un număr de 143 studenți din Franța.

Totodată, în ceea ce privește puternicele legături ale județului nostru cu Franța, acestea sunt mijlocite de existența la Timișoara a Consulatului Onorific al Franței, a Institutului Național Francez și a Clubului Oamenilor de Afaceri. Legăturile consolidate în timp, schimbul permanent de valori culturale, intelectuale și materiale au determinat existența unei relații speciale între România și Franța, între Franța și județul Timiș, bazată pe prietenie și și pe o viziune comună asupra viitorului în context european”.

Comentarii

comentarii