Acasă Economic Legea privind planul Național de Acțiune pentru Eficiența Energetică a fost prezentată...

Legea privind planul Național de Acțiune pentru Eficiența Energetică a fost prezentată în premieră

355
DISTRIBUIȚI

Speakers austriaLa sediul Ambasadei Austriei din București a avut loc, în data de 1 iulie, seminarul cu tema „Austrian Business Circle – investițiile în domeniul eficienței energetice pentru sectorul public și privat din România“. Secția Comercială a Ambasadei Austriei – Centrul de Afaceri Externe București (www.advantageaustria.org), împreună cu ecoplus International România, Agenția Economică Guvernamentală a Austriei Inferioare în Romania, (www.ecointernational.ro) au organizat în premiera un seminar care a avut unul dintre scopuri informarea în ceea ce privește noua lege privind Planul Național de Acțiune pentru Eficiența Energetică.

Invitații speciali ai evenimentului au fost deputatul Iulian Iancu, președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Corneliu Rădulescu, director general al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), parlamentarul Silvia Vlăsceanu, director executiv al Federației Patronale a Asociației Companiilor de Utilități din Energie și George Guran, reprezentant al Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie. Un alt scop al evenimentului a fost întrunirea firmelor românești și austriece, cu interese economice în segmentul eficienței energetice si al mediului înconjurător. Au fost prezenți peste 70 de participanți, interesul acestora fiind, pe lângă intensificarea relațiilor economice dintre Austria și România, identificarea unor noi oportunități bilaterale de afaceri. Subiectele abordate în cadrul seminarului au vizat, prin Daniel Marcu, Directorul Agenției Economice Austriei Inferioare și Rudolf Lukavsy, atasatul economic al Ambasadei Austriei, tocmai acest aspect. Reprezentații Ministerului Economiei și ai unor firme de consultanță au prezentat situația fondurilor structurale si posibilitățile de finanțare a proiectelor de eficiență energetică pentru perioada 2014 – 2020. Prin intermediul ROSENC – Centrul de Energii Sustenabile din România și al unor importante instituții financiare și agenți economici de renume mondial s-au abordat posibilitățile de finanțare prin fondurile BERD, prin finanțările acordate de băncile cu profil comercial sau prin organisme de specialitate cum ar fi ESCO – Energy Service Companies.
Beneficiind de o experiență considerabilă in domeniul eficienței energetice, al energiilor regenerabile si al politicilor de mediu aplicate în segmentul economic și industrial, firmele austriece prezente la seminar au oferit o introspectivă a celor mai recente tehnologii și procese în domeniile menționate, know-how-ul austriac fiind unul dintre cele mai pliabile pe piața de resurse energetice a României, fapt certificat și de multitudinea de relații și contacte de afaceri care s-au stabilit atât de partea română, cât și de cea austriacă în decursul acestei întruniri.

Comentarii

comentarii