Acasă Actualitate Legea schimbată, la cererea lui Alfred Simonis, pentru protecția cetățenilor amenințați de...

Legea schimbată, la cererea lui Alfred Simonis, pentru protecția cetățenilor amenințați de clanuri pentru a-și vinde casele

DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș, Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, candidat la șefia consiliului județean, a obținut, marți, în plen, adoptarea unei modificări în Codul Penal care să protejeze oamenii de agresiunile de tot felul, la care sunt supuși de asemenea clanuri în vederea cedării proprietăților.

Sub titlul „Ordin de restricție împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timișorenilor!”, Simonis a anunțat lansarea acestei inițiative.

”Am adoptat astăzi în Camera Deputaților o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricție persoanelor care își agresează fizic sau verbal vecinii. Această inițiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timișoara le-au avut și era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri și pentru protecția oamenilor”, a anunțat Simonis.

Situația a fost una destul de des întâlnită la Timișoara, a subliniat social-democratul.

„Știm cu toții ceea ce s-a întâmplat atâția ani în Timișoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să își vândă locuințele la prețuri derizorii. Mulți timișoreni au fost, și încă sunt, de-a dreptul terorizați de vecinii lor, sunt constrânși prin metode incredibile să își vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricție față de vecinii agresivi și se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal și astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituțiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetățeni de bună credință. Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica și alte acte normative pe care trebuie să le modificăm o vom face pentru a asigura o protecție și mai mare a celor abuzați de clanurile amintite”, a mai transmis Alfred Simonis.

Comentarii

comentarii