Acasă Cultura Legendarul actor Béla Lugosi alias Dracula – ”reînviat” la Teatrul Maghiar Timișoara

Legendarul actor Béla Lugosi alias Dracula – ”reînviat” la Teatrul Maghiar Timișoara

283
DISTRIBUIȚI

„UN_dead. O piesă mortală despre Béla Lugosi” este spectacolul invitat ce va avea loc, vineri 22 februarie, de la ora 19.00, în sala Studio, a Teatrului Maghiar Timișoara, susținut de Asociația Barboncás din Szeged, Ungaria.

„Şi-a cărat sicriul în spate, s-a împiedicat şi a căzut în el.”

Înfiorător de palpitanta poveste a contelui Dracula, strigoiul renumit, este de fapt povestea unui băiat maghiar pornit în lume în căutarea norocului. Spectacolul „UN_dead” îl invocă pe Lugosi Béla, interpretul legendar al lui Dracula, decedat în urmă cu 60 de ani, cu diferite tehnici ale teatrului de marionete.

„Piesa mortală” ne dezvăluie viaţa actorului în nouă scene animate. Mai precis, în nouă scene, „moartea”, în calitate de mânuitor de păpuşi va dezveli rolurile personajului invocat. Această ceremonie de „îmbălsămare a mortului” îl va curăţa pe decedatul Lugosi de rolurile sale artistice, sociale şi umane, pentru a dezvălui ce se află dedesubt.

Spectacolul regizat şi interpretat de Kiss Ágnes din Szeged este un spectacol de păpuşi pentru adulţi, recomandat spectatorilor peste 16 de ani. Traducere în română prin supratitrare. Durata: o oră.

 

Comentarii

comentarii