Acasă Actualitate ”Legislația românească protejează mai mult incompetenții (din Primăria Timișoara) decât… caprele negre...

”Legislația românească protejează mai mult incompetenții (din Primăria Timișoara) decât… caprele negre și urșii!”

600
DISTRIBUIȚI

După ani de insistență a unui timișorean, Primăria Timișoara a luat decizia de a repara reparația Podului de Fier. De ani de zile cei care trec pe podul din zona Iosefin, pot vedea cum o reparație de mântuială, cu un panou metalic amplasat aiurea, a lăsat o cicatrice pe monumentul istoric. Corneliu N. Vaida a cerut, inclusiv prin dialog direct cu primarul Nicolae Robu, remedierea situației. În cele din urmă cererile au avut efect. Doar că funcționarii din Primăria Timișoara au făcut încă un lucru de mântuială. Au cerut un aviz de la Direcția de Cultură pe baza a două fotografii adnotate cu pixul. Este de la sine înțeles că documentația ”desenată” de ”profesioniștii” din Primăria Timișoara a fost respinsă de Direcția Județeană de Cultură. Care a cerut un dosar care să cuprindă ceva ce chiar arată a documentație.

”De-o vreme, cu oarecari eforturi, reușesc să am un dialog constructiv cu primarul Timișoarei. Spun constructiv, fiindcă omul a aplecat urechea la sesizările mele și a dispus remedierea unor situații semnalate, cum ar fi cel din Cimitirul Eroilor și Placheta explicativă a stejarilor regali din fața viitorului Muzeu National al Revoluției. O să spuneți că e din cauza apropierii alegerilor locale, dar pe mine nu mă interesează, important e să se rezolve problemele sesizate.

De data asta am insistat pe lângă dânsul pentru reparația Podului de Fier (monument ocrotit de lege!), reparație care necesită avizul Direcției Județene de Cultură, viză care se dă pe baza unei documentații elaborate în acest sens. Documentația respectiva, trimisa spre avizare către Direcția de Cultura Județeană, arată conform fotografiilor de mai jos.

Dacă aș afirma că cel care a executat “documentația” e un nesimțit, puturos, indolent și neprofesionist, probabil m-ar da în judecată, așa cum a făcut-o și milițianul Cojan, care în loc să-și beștelească subalternii care parcau pe trotuar, m-a amendat pe mine fiindcă i-am făcut nesimțiți… deci nu voi afirma așa ceva!

În fine, nu aste am vrut să arăt, ci faptul că în multe cazuri nu primarul e vinovat de aberațiile înfăptuite în primărie, ci subordonații săi, care debordează de (in)competență!

Păcat că legislația românească protejează mai mult incompetenții decât… caprele negre și urșii!”, spune Corneliu N. Vaida.

Comentarii

comentarii