Acasă Politica Lelica Crişan a demisionat din funcţia de consilier judeţean pentru a fi...

Lelica Crişan a demisionat din funcţia de consilier judeţean pentru a fi director în Ministerul Muncii

338
DISTRIBUIȚI

Cu o lună înainte de alegeri…
Lelica Crişan şi-a depus demisia din funcţia de consilier judeţean, cu fix o lună înaintea alegerilor. De asemenea, Lelica Crişan a demisionat şi din toate funcţiile deţinute în PDL, alegând calea administraţiei şi devenind funcţionar public. Motivul pentru care a demisionat din toate funcţiile politice este un post de director la Ministerul Muncii, pe care aceasta îl ocupă încă din 11 aprilie 2012. „Am dat concurs pentru o funcţie de funcţionar public, care este incompatibilă cu calitatea de consilier judeţean. Administraţie am făcut şi până acum. Am dat concursul de funcţionar public pentru postul de director în Ministerul Muncii.

Am dat examen pe funcţie de conducere de funcţionar public. Ca şi funcţionar public, trebuie să renunţ la toate funcţiile incompatibile. O funcţie incompatibilă este şi cea de consilier judeţean.

Nu mi-am dat demisia din partid, mi-am dat demisia din funcţiile din partid. Ca şi funcţionar public trebuie să nu ai funcţii de conducere în partid. În momentul de faţă, sunt membru simplu în partid”, a declarat Lelica Crişan.

CJ Timiş urmează să adopte o hotărâre prin care ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului judeţean
„În conformitate cu prevederile art. 9 alin (2) lit. a) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 75 alin. (2), lit. a) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului judeţean Timiş, calitatea de consilier judeţean încetează de drept, în caz de demisie, înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

Astfel, dna Crişan Lelica, consilier judeţean, ales pe lista PDL Timiş,  şi-a prezentat demisia prin cererea înregistrată la Consiliul Judeţean Timiş, sub nr. 4789/02.05.2012. Faţă de aceste aspecte, potrivit dispoziţiilor art. 9 alin (3), art. 10 şi art. 12 din Legea nr. 393/2004, Consiliul Judeţean Timiş urmează să adopte o hotărâre prin care ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului judeţean în cauză”, scrie în referatul proiectului de hotărâre al Consiliului Judeţean Timiş, în care se constată demisia Lelicăi Crişan, depusă cu doar o lună înainte de alegeri.

Lelica Crişan a trecut prin mai multe funcţii, printre care cea mai recentă e cea de director la Oficiul Teritorial Timişoara al Agenţiei Naţionale pentru IMM. De altfel, Lelica Crişan a fost acuzată de o parte a presei că din funcţia pe care o deţine şi-ar fi angajat fiica, fotomodelul Bianca Jurcă, pe un post de consilier la Agenţia Naţională pentru IMM. Bianca Jurcă a fost angajată la instituţia mamei sale, fiind singura candidată la concursul pentru un post de consilier.

Comentarii

comentarii