Acasă Economic Leman Industrie Timișoara – 10 ani de excelență în industria automotive

Leman Industrie Timișoara – 10 ani de excelență în industria automotive

DISTRIBUIȚI

În primăvara anului 2005, în Timișoara, au fost puse bazele companiei Leman Industrie, sub forma unui atelier de producție. Un an mai târziu atelierul s-a dezvoltat transformându-se într-o companie al cărei colectiv, prin implicare, a reușit să facă din micuța întreprindere o companie de succes, care a reușit să învingă criza financiară din 2009 și care în prezent numără 241 de angajați. ”Leman Industrie este o companie care activează în industria automotive, o industrie în continuă dezvoltare şi cu o concurenţă care nu ne permite să ne abatem de la vizunea care e în acelaşi timp şi unul dintre obiectivele noastre esenţiale: definirea şi menţinerea unor relaţii de încredere durabile şi reciproc avantajoase prin calitatea serviciilor oferite şi sprijinul acordat partenerilor noştri sau altfel spus respectarea asumată a principiului de responsabilitate socială. De-a lungul celor 10 ani de activitate am învăţat că un mecanism, ca şi omul ,nu poate fi perfect, însă e perfectibil. În această direcţie a îmbunătăţirii continue prin învăţare, căutare de soluţii inteligente şi eficiente ne-am canalizat activitatea pentru că obiectivul nostru este să oferim produse de o calitate superioară pe termen lung clienţilor noştri. Şi pentru că ne-am propus să performăm în drumul pe care ni l-am ales, în februarie 2013 am inceput implementarea sistemului de management al îmbunătăţirii continue, Kaizen şi am descoperit că dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să începem de la noi înşine. Ne străduim întotdeauna să cunoaștem cât mai mult pentru a ne crește continuu performanța. In cadrul KAO, asimilăm noi elemente de inovare prin schimbul de experienţă ocazionat de vizitele la alte firme de succes,” spune Gelu Mateescu, Managing Director Leman Industrie Romania.
Pentru Leman Industrie educaţia este cea mai bună achiziţie pe care o poate face şi crede în potenţialul tinerilor. Împreună cu câteva şcoli profesionale din Timişoara a încheiat parteneriate punând bazele a două proiecte “Alege ce ţi se potriveşte” şi “Formează-te după cerinţe” prin care oferă burse elevilor care aleg să se formeze alături de oameni cu experienţă, încă din clasa a-IX-a, şi să dobândească ceea ce nu pot studiind un manual: experienţă, abilităţile şi responsabilitatea propriilor fapte. În acest fel Leman Industrie a adaptat cerinţele prezentului pentru a răspunde nevolior viitorului. Integrarea tinerilor absolvenţi în mediul automotive de afaceri este asigurat prin parteneriatele pe care Leman Industrie le are cu Facultatea de Management in Productie şi Transporturi si cu Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, parteneriate care oferă studenţilor posibilitatea de a-şi face stadiul de practică şi noua de a recruta si forma tinere talente cu potenţial.
Leman Industrie este o companie franceză specializată în producerea de sisteme complete mecatronic, ca de exemplu conectori industriali, carcase electro-mecanice şi contacte pentru claxoane, componente pentru industria electrică, pentru echipamente sportive şi componente pentru electrocasnice şi industria cosmetică. Domenii tehnologice de bază sunt injecţie, suprainjecţie, stanţare, ambutisare şi asamblare. Fabrica din Timişoara se adaugă celor 3 unităţi de producţie din Marignier – Franţa, Fouchana – Tunisia şi Changzhou – China.
Leman Industrie are o tradiţie de 40 de ani, fiind înfiinţară în 1971 de Florent Bontaz. Afacerea a fost preluată din 1986 de fiul acestuia, Philippe Bontaz, dezvoltându-se de la un simplu atelier, cu 5 angajaţi, la o companie multinaţională cu sute de angajaţi şi 4 unităţi de producţie, pe trei continente. Principalii clienţi ai companiei sunt firmele din industria de automotive – Kiekert, Zollner, Arvin Meritor, Autoliv, Continental, TRW, Hella, Valeo, industria echipamentelor electrice şi electronice – Legrand, Hager şi industria echipamentelor pentru sport – Salomon. Unitatea de producţie de la Timişoara are un grad ridicat de calitate îndeplinind în întregime standardele ISO 9001, ISO 14001, ISO/TS 19949.

Comentarii

comentarii