Acasă Actualitate Lepa Brena, Diva din Balcani, a revenit la Timișoara

Lepa Brena, Diva din Balcani, a revenit la Timișoara

DISTRIBUIȚI

În jur de 15.000 de oameni au asistat, sâmbătă seara, la Iulius Town, la concertul gratuit al Divei din Balcani, Lepa Brena. Unii dintre ei au așteptat concertul de 38 de ani. Lepa Brena a mai concertat la Timișoara în perioada comunismului. Evenimentul a avut loc în 1984, pe stadionul “1 Mai”, în faţa a peste 50.000 de oameni. A rămas unul din cele mai importante concerte din cariera ei, dar și probabil cel mai mare concert internațional din epoca Ceaușescu.

Cea mai cea mai bine-vândută solistă din istoria Balcanilor a cântat la Timișoara cu trupa Slatki Greh și a oferit publicului melodii devenite celebre în timp precum „Jugoslovenka”, „Seik”, „Bato bato ti si moje zlato”, „Dama iz londona”, „Mile voli disko”, „Ti si moj greh”, „Cik cik pogodi” sau „Luda za tobom”.

Parcările pe o rază de un kilometru în jurul Iulius Town au fost pline cu zeci de minute înainte de ora concertului.

Deși Primăria Timișoara nu a fost de acord cu închiderea unei benzi de circulație,  timișorenii, veniți în număr foarte mare, au ocupat o parte din strada. Spectatorii au urmărit concertul și din parcarea de la Galeria Unu.

„Mulțumesc Timișoarei și organizatorilor că m-au chemat. Sunt atât de mândră să cânt în Capitala Culturală a Europei. Bineînțeles că mă gândesc la cum a fost în anii 80 și cum e azi. Atunci eram foarte tânără, nu înțelegeam politică. Sunt cântăreață și treaba mea e să cânt. E complet diferit. Înainte de concert m-am plimbat prin Timișoara, arată foarte bine, am văzut un oraș frumos, un oraș european, internațional. Pot să spun că există mari diferențe între cum arăta orașul atunci când am cântat pe stadion și cum arată acum. Cel mai frumos lucru din ultimii ani este acela că ne-am cucerit libertatea. Libertatea de a merge la concerte și libertatea în general. Am pregătit un program special pentru această seară care cuprinde cele mai bune hituri lansate în ultimele decenii”, a declarat solista înaintea concertului. 

Lepa Brena a cântat mai bine de două ore, alături de trupa ei Slatki Greh. Într-un final și concertul trebuia să se termine. Iar Lepa Brena și-a luat rămas bun cu ochii în lacrimi.

„Vă mulțumesc atât de mult! Trebuie să vă spun că acest concert, că această muzică pe care o cânt în fața voastră, îmi amintesc de 1984 când am fost aici pe stadion. Am fost atât de tânără atunci, nu înțelegeam nimic. Dar după atât de mulți ani, înțeleg totul! Sunt foarte bucuroasă că mă aflu aici. Sunt atât de fericită și în această seară vă dau toată inima mea, toată energia mea, toată prietenia mea. Te iubesc, Timișoara! Te iubesc, România!”, a spus Lepa Brena.

Concertul Lepa Brena la Timisoara a fost organizat de Fundația Academică Culturală Timișoara, fiind parte din Programul cultural-național Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023, prin Programul Light Over Border.

Comentarii

comentarii