Acasă Actualitate Lia Lucia Epure – „Jurnalistul anului 2011 din Banatul istoric”

Lia Lucia Epure – „Jurnalistul anului 2011 din Banatul istoric”

369
DISTRIBUIȚI

Valorile Banatului istoric premiate la Buziaş

Gală festivă extraordinară a Uniunii Jurnaliştilor din Banatul Istoric, vineri în staţiunea timişeană Buziaş. Peste 200 de persoane au fost prezente în sala de conferinţe a Complexului Hotelier „Parc”, la cea de-a treia ediţie a evenimentului. Unele dintre cele mai importante personalităţi din Banatul istoric, oameni care luptă pentru păstrarea valorilor şi comorilor culturale ale Banatului au primit premii pentru activitatea de pe 2011. 

Vasile Todi, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Banatul Istoric a reuşit să adune la un loc zeci de primari valoroşi, chiar dacă de coloraturi politice diferite. La manifestare a fost prezent şi Sorin Frunăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, dar şi Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi candidatul USL la şefia CJT. 
Evenimentul de la Buziaş a reunit laureaţi din mai multe domenii: administraţie, cultură, învăţământ şi medicină. Este vorba despre personalităţi din trei judeţe: Timiş, Arad şi Caraş-Severin, dar şi din Serbia. Cel mai important premiu al serii a fost adjudecat de Dan Bedros, consulul onorific al Franţei la Timişoara. Pentru prima oară în ultimii trei ani, Senatul uniunii jurnaliştilor a decis să acorde premiul de „Omul anului 2011 din Banatul istoric” lui Bedros. Marcel Vela, primarul Caransebeşului a fost desemnat „Primarul anului 2011 din Banatul Istoric”. Cel mai important premiu pentru jurnalism a fost câştigat de Lia Lucia Epure, directorul publicaţiei ZIUA de Vest. Lia Epure a fost desemnată  „Jurnalistul anului 2011 din Banatul istoric”. Titlul de „Medicul anului 2011 din Banatul istoric” a fost obţinut de profesorul doctor Ioan Simedrea. Primarul Lugojului, Francisc Boldea a fost distins cu titlul de Primarul anului 2011 din judeţul Timiş”. Lista premianţilor este mult mai lungă. În timpul premierii, invitaţii s-au putut bucura de momente artistice inedite şi multă muzică şi dans bănăţenesc. Cea mai gustată piesă a serii, pe care au curs şi lacrimi a fost „Doamne greu le-a fost păcatul celor ce au despărţit Banatul”. 
 

Comentarii

comentarii