Acasă Actualitate Liber la circulație, la începutul anului școlar, pe strada Gheorghe Lazăr, Calea...

Liber la circulație, la începutul anului școlar, pe strada Gheorghe Lazăr, Calea Lugojului și Calea Sever Bocu

DISTRIBUIȚI

Luni, 5 septembrie, a început noul an școlar și, odată cu venirea acestuia, au fost scoase și restricțiile de circulație pe trei artere importante: Calea Lugojului, Calea Sever Bocu și strada Gheorghe Lazăr. Primarul Dominic Fritz nu a ratat oportunitatea de imagine și duminică seară a fost pe șantierul din urmă. Cu toate că încă mai sunt lucrări în desfășurare, a fost deschis și Drumul Boilor, transmit oficialii din primărie.

„Liber pe Gheorghe Lazăr la 4 benzi și la pista de biciclete, separată de carosabil. De dimineață, se reia circulația pe bulevardele majore pe care am avut reparații în această vară – Calea Lugojului, Calea Sever Bocu (Lipovei) și Gheorghe Lazăr. Circulația pe Drumul Boilor este și ea posibilă. Cea mai mare parte a lucrărilor sunt finalizate, iar ce mai trebuie făcut nu va afecta traficul. În două luni de vară, cu nopți și weekend-uri în care s-a lucrat, echipele SDM au reușit să finalizeze șantiere de reparații pe câțiva km de artere principale din Timișoara”, a scris Fritz duminică seară pe pagina sa de Facebook.

Luni dimineață, cuvintele de laudă au apărut și pe pagina oficială a primăriei: „Odată cu finalizarea șantierelor de peste vară, s-au ridicat restricțiile de circulație pe Calea Lipovei, Calea Lugojului, Gheorghe Lazăr și Dorobanți-Șaguna. Poliția Rutieră va desfășura acțiuni de dirijare și fluidizare a traficului la începerea noului an școlar. Rugăm toți șoferii să nu intre în intersecții dacă acest lucru va duce la blocarea lor. Împreună putem reduce din disconfortul tuturor participanților la trafic și să evităm blocarea în puncte critice. Această cerință este inclusă în Codul Rutier”.

Mai multe detalii despre lucrările efectuate a dat viceprimarul Ruben Lațcău:

„Pe timpul verii și în primele zile de septembrie am finalizat parte din reparații pe mai multe bulevarde majore și am deschis Drumul Boilor. Voi detalia ce este gata și ce va mai fi făcut în perioada următoare, lucruri care nu vor afecta circulația din prima zi de școală.

  • Drumul Boilor:
Partea de carosabil este finalizată până la ultimul strat. Mai trebuie finalizate trotuarele și turnat stratul de asfalt pentru pista de biciclete. De asemenea, vor fi făcute umpluturile cu pământ de pe spațiul verde. Săptămâna viitoare vor fi instalate și toate semnele rutiere și finalizat marcajul în noul sens giratoriu cu Calea Moșnitei.
Amplasamentul intersecției cu centura a fost predat cătră CNAIR, care și-a luat obligația să execute relocarea canalului ANIF și bretelele de acces. Vor trebui să exproprieze suprafețele rămase, primăria deja predând o parte din terenul necesar. Odată finalizată această etapă, CNAIR va trebui să contracteze lucrările pentru sens, până atunci se va putea circula, dar intersecția cu centura este una destul de improprie.
  • Dorobanți-Șaguna:
Bulevardul este finalizat în întregime, inclusiv ultimele retușuri la trotuarele de pe pod.
Trotuarele de pe podul de la Andrei Șaguna se aflau într-o stare foarte proastă de mulți ani. Le-am refăcut și am înlocuit protecțiile cu unele noi. De asemenea, pe linia de tramvai am înlocuit bordura mediană. Aceasta afecta circulația tramvaielor noi și acum ele vor putea merge fără probleme pe acest traseu.
Vom face reparații și pe Gheorghe Adam. Am început deja lucrul, dar nu a fost principala prioritate până la începerea școlii.
  • Calea Lugojului:
Segmentul dintre Aleea Pădurii – Intersecția Modern este finalizat la nivelul carosabilului și marcat corespunzător. Mai sunt necesare lucrări la trotuarele de la intersecția cu Modern și insulele pietonale. Am refăcut fundațiile unde aveam în mod constant tasări, au fost ridicate și gurile de canal.
De la Aleea Pădurii până la Ștrandului, vom începe reparațiile doar pe timpul nopții de săptămâna viitoare.
Pentru prima săptămână de vacanță școlară din octombrie ne propunem să închidem intersecția Simion Bărnuțiu – Calea Lugojului și să o refacem în întregime.
  • Sever Bocu (Lipovei):
Drumul este finalizat pe porțiunea de carosabil și circulația se desfășoară în condiții normale.
Singura secțiune pe care nu am intervenit este intersecția cu Sf. Apostoli. Acolo va trebui Aquatim să intre în această perioadă pentru reabilitarea rețelei de apă-canal. Dacă nu vor interveni în următoarele săptămâni, vom reface și intersecția înainte de iarnă. .
  • Gheorghe Lazăr:
Reparația este finalizată în procent de aproximativ 80%. Astăzi vor fi finalizate marcajele și va fi deschis carosabilul la 4 benzi pentru începutul școlii.
Mai trebuie finalizate trotuarele și intersecțiile cu străzile secundare unde trecerea de pietoni va fi înălțată la nivelul trotuarului, acestea nu vor afecta circulația rutieră. Treptele de la trotuarul înalt vor fi de asemenea reparate.
Nu toate canalele au putut fi ridicate. Unele dintre ele sunt ale furnizorilor de utilități și nu putem interveni asupra lor fără un accept de la ei. Nu l-am primit sau l-am primit cu întârziere.
Partea cea mai complicată și care a născut întârzieri a fost refacerea fundațiilor pe alocuri și ridicarea gurilor de canal, unde am întâmpinat foarte multe situații neprevăzute. Pe Gheorghe Lazăr multe dintre capacele de canalizare erau ascunse sub asfaltul de la lucrări mai vechi.
Continuăm cu ultimele detalii de execuție în perioada următoare. Ritmul de lucru va impacta cât mai puțin traficul de peste zi”.

sursă foto: Primăria Municipiului Timișoara/Facebook

Comentarii

comentarii