Acasă Politica Liberalii au creat, la Moldova Nouă, cale liberă unui viceprimar pesedist

Liberalii au creat, la Moldova Nouă, cale liberă unui viceprimar pesedist

317
DISTRIBUIȚI

Organizația locală a retras sprijinul politic al viceprimarului Constantin Albu, care n-a mai așteptat să fie exclus și și-a dat demisia

Moldova Nouă are, de luni, un nou viceprimar. Alegerea sa s-a produs în şedința ordinară, din prima zi a acestei săptămâni, a Consiliului Local al orașului. Fostul viceprimar, Constantin Albu (PNL), şi-a dat demisia din partid şi, pierzând sprijinul politic, conform legii, şi-a pierdut şi funcţia de ales în administraţia locală. Pentru funcţia de viceprimar, din partea grupului Partidului Social Democat (PSD) a fost propus Victor Adrian Moiseş, membru al Uniunii Sârbilor (US). Moiseș a fost votat în unanimitate de consilierii locali, astfel că, primarul Matei Lupu, are un nou viceprimar, agreat de marea majoritate a Consiliului Local. La şedinţă au fost prezenţi 13 membri ai Consiliului Local, șase de la PSD, patru de la PNL, doi de la UNPR şi unul de la US. De la şedinţă au lipsit cei doi membri ai Partidului Verde (PV) şi unul al Partidului Democrat Liberal (PDL).
Fostul viceprimar, Constantin Albu, şi-a dat demisia sub presiunea colegilor din PNL, care l-au acuzat de lipsă de profesionism şi de faptul că nu face o opoziţie constructivă. La începutul lunii iulie, în Biroul Politic PNL Moldova Nouă s-a şi decis retragerea sprijinului politic faţă de viceprimarul Constantin Albu, însă acesta nu a mai aşteptat să fie exclus şi şi-a dat demisia. Încă de atunci, gruparea PNL, prin preşedintele liberalilor de la Moldova Nouă, Adrian Torma, şi-a anunţat sprijinul pentru alegerea lui Victor Adrian Moiseş în funcţia de viceprimar. Tot la începutul acestei săptămâni, în aceeași ședință ordinară a Consiliului Local Moldova Nouă, a avut loc validarea în funcţia de consilier local a lui Ghiţă Sporea, membru PNL, care îl înlocuieşte pe Constantin Albu.
Întrebat recent despre situația de la Moldova Nouă, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, n-a dorit să comenteze prea mult, spunând că e o problemă locală a organizației din orașul de la Dunăre.

Comentarii

comentarii