Acasă Actualitate Liberalii cer scoaterea masterplanului de pe ordinea de zi a Consiliului Local...

Liberalii cer scoaterea masterplanului de pe ordinea de zi a Consiliului Local Timişoara

346
DISTRIBUIȚI

„Solicităm să se scoată de pe ordinea de zi masterplanul şi să se reprogrameze pentru o altă dată adoptarea lui, după ce vor fi făcute dezbateri publice cu specialişti şi cetăţeni interesaţi de soarta oraşului nostru”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

 

Liberalii din Timiş au contestat viitorul masterplan al Timişoarei. Au spus că ideile care sunt cuprinse acolo sunt unele fără viziune, fără direcţii certe de dezvoltare, mai ales că la baza Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului stă acest masterplan. Liberalii au cerut şi dezbateri publice amănunţite, pentru a se face un masterplan conform tendinţelor dezvoltării urbei de pe Bega. Acum masterplanul se găseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de marţi, iar liberalii cer ca acest proiect să fie scos de pe ordinea de zi şi să se facă dezbateri amănunţite pe marginea lui. Dacă nu se va scoate de pe ordinea de zi liberalii sunt hotărâţi să voteze împotrivă.

„Preţul este de 1,86 de euro pe literă la acest masterplan”

„Masterplanul conţine şi idei bune – conţine idei din proiectul Timişoara 2030 – susţinem şi aceste idei pentru că am fost iniţiatorul acestui proiect. Sunt însă câteva lipsuri majore în acest proiect. Dorim ca proiectul să fie cunoscut, îmbunătăţit, în momentul în care el va fi supus la vot să-l putem vota noi şi ceilalţi consilieri locali, în speranţa că Timişoara va avea un PUG. Credem că este inacceptabil să se programeze o întâlnire cu o zi înainte de dezbaterea publică. Solicităm să se scoată de pe ordinea de zi masterplanul şi să se reprogrameze pentru o altă dată adoptarea lui, după ce vor fi făcute dezbateri publice cu specialişti şi cetăţeni interesaţi de soarta oraşului nostru. Dacă nu se va scoate de pe ordinea de zi consilieriii locali PNL vor vota împotrivă. Ne vom întâlni astăzi după – amiază cu colegii din USL şi vom vedea dacă vor lua aceeaşi decizie ca şi noi. Noi am luat însă această decizie”, spune senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

Deputatul PNL de Timiş, Horia Cristian, a făcut şi un calcul în privinţa costurilor acestui masterplan pe care liberalii îl numesc fără viziune. „Preţul este de 1,86 de euro pe literă la acest masterplan. Suma totală e de 280.000 de euro”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii