Acasă Actualitate Liberalii nu participă la şedinţa extraordinară a CLT şi cer demisia directorului...

Liberalii nu participă la şedinţa extraordinară a CLT şi cer demisia directorului RATT şi un audit financiar la regia de transport

319
DISTRIBUIȚI

Grupul de consilieri municipali ai Partidului Naţional Liberal a luat act cu îngrijorare de convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Timişoara, având drept unic punct pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ce urmăreşte acoperirea pierderilor uriaşe ale Regiei Autonome de Transport Timişoara. „Convocarea acestei şedinţe este cu atât mai surprinzătoare cu cât iniţiatorul proiectului de hotărâre, domnul primar Gheorghe Ciuhandu, l-a retras de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare a Consiliului. În condiţiile în care alte proiecte de hotărâre depuse de grupul nostru sunt blocate în mod ilegal de către aparatul Primăriei, prin depăşirea termenului în care acestea trebuie trecute pe ordinea de zi, această convocare a unei şedinţe extraordinare naşte foarte multe semne de întrebare”, transmite grupul consilierilor PNL.

Două condiţii

Cu nici două luni în urmă, RATT a angajat un credit de invesţii de 50 de milioane de euro. „În aceste condiţii, considerăm că pentru adoptarea unui proiect de hotărâre care să angajeze bugetul municipiului Timişoara cu peste 73 de milioane de lei, în vederea achitării datoriilor la bugetul de stat, trebuie îndeplinite două condiţii: demiterea directorului societăţii pentru proasta gestiune şi efectuarea unui audit economico-financiar care să clarifice situaţia dezastruoasă a RATT. Trebuie stopată odată pentru totdeauna risipa banului timişorenilor de către această clică incompetentă!”, transmit liberalii.

Grupul de consilieri PNL nu va participa la şedinţa extraordinară din 10 aprile 2012, „având în vedere abordarea netransparentă a acestei situaţii grave şi neîndeplinirea condiţiilor de mai sus”.

Comentarii

comentarii