Acasă Administraţie Liberalii timișoreni explică de ce au agreat numirea președintelui USR Giroc drept...

Liberalii timișoreni explică de ce au agreat numirea președintelui USR Giroc drept administrator special al Colterm: „Am făcut-o pentru că este un termen contratimp”

245
DISTRIBUIȚI
Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara și viceprimar al municipiului

Marți, 23 noiembrie, Consiliul Local Timișoara l-a desemnat pe Alexandru Cristian Amza administrator special al companiei Colterm, cât timp aceasta este în insolvență. Amza este președinte USR Giroc, primind numirea cu aportul consilierilor locali din același partid, dar și cu cel al liberalilor. Aceștia din urmă, prin președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără, țin să își explice decizia.

„Am votat astăzi propunerea colegilor din USR pentru desemnarea administratorului special la SC Colterm. Am făcut-o pentru că este un termen contratimp, până vineri acesta trebuie să fie numit, dar ne păstram reticența asupra alegerii făcute de către colegii noștri. Este vorba despre Cristian Amza, președintele USR Giroc și fost candidat la Primăria Giroc, acum consilier local. Câteva aspecte vreau să menționez. În primul rând, Amza este un membru de partid, fără experiență în domeniul termoficării, care nu a avut legături cu această societate. Am dat votul pentru a asigura conducerea societății, dar sunt convins că trebuia găsită o altă soluție de către USR, știu și ei asta. Lucrurile făcute în grabă nu produc rezultate, apoi răsplătirea membrilor de partid foarte loiali cu astfel de poziții în cea mai dificilă perioada a societății nu cred că era oportună”, transmite Cosmin Tabără.

În cadrul discuțiilor din plen, Roxana Iliescu, PRO România, a făcut amendamentul ca remunerația lui Amza să nu fie egală cu cea a viceprimarilor, de 20.000 de lei/lună brut, cum a propus administrația Fritz, ci la nivelul salariului directorului Colterm, 15.000 de lei/lună brut. De această dată, cei liberalii nu au mai luat partea celor din USR. Totuși, nu s-au strâns cele 14 voturi necesare pentru aprobarea amendamentului. A lipsit unul, cel al lui Raul Ambruș, absent. Totuși, și dacă era prezent, acesta ar fi votat cel mai probabil cot la cot cu useriștii împotriva amendamentului, fiind cunoscut faptul că liberalul recent exclus a fost decisiv pentru Fritz&Co. în mai multe momente. Iată ce are de zis Tabără în legătură cu suma pe care o va primi Amza:

„Pe de alta parte, un vot împotrivă, pe lângă faptul că prejudicia societatea de o conducere legală în timp util, ar fi fost interpretată în sensul că noi, consilierii PNL, ne opunem soluționării gravelor probleme ale Coltermului. În altă ordine de idei, așezarea la masă și discuțiile anterioare plenurilor asigură o ședință mult mai ușoară și fără ‘spectacol’. Suntem deschiși să venim cu soluții constructive atâta timp cât ne vor fi solicitate.

Am votat și amendamentul privind reducerea remunerației aceluiași administrator special, pentru ca aceasta să fie la nivelul unui director al societății Colterm și nu la nivelul celui solicitat. Din păcate, acest amendament a adunat doar 13 voturi pentru, fiind la egalitate cu votul colegilor de la USR. Considerăm că societatea nu-și permite să cheltuie atâția bani – circa 20.000 de lei – în condițiile în care căldura pentru timișoreni este asigurată de la o săptămână la alta, când nu s-au făcut restructurări în ultimul an, când încă nu avem asigurată ieșirea din iarnă, când Coltermul este în pragul falimentului. Ieșirea din iarnă trebuie garantată, să existe căldură în locuințe, școli, spitale. Momentan, ce e garantat e doar salariul noului administrator special…

În situația actuală, mă așteptam să existe o propunere de forță, un manager cu experiență, fără a aduce atingere competenței noului numit, dar cred că nu mai este timp pentru experiențe la această societate. E nevoie de expertiză, de cineva care a mai trecut prin așa ceva, nu de sinecuri. Dar, să vedem ce îș recomandă pe dl Amza de-acum încolo…”.

Comentarii

comentarii