Acasă Actualitate Liberalii vor ca şi statul să fie penalizat dacă nu-şi plăteşte datoriile...

Liberalii vor ca şi statul să fie penalizat dacă nu-şi plăteşte datoriile la firmele private

433
DISTRIBUIȚI

“Cred că este o iniţiativă liberală ca şi statul să se comporte la fel cu cei cărora le cere corectitudine şi plata la zi a facturilor fiscale”, spune europarlamentarul Cristian Buşoi
Firmele private sunt somate de multe ori să-şi plătească datoriile către stat. Dar, din câte au observat peneliştii, nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu companiile de stat care au datorii la firmele private. De obicei, mecanismul funcţionează într-un singur sens, nu şi în sens invers. Acum, roata începe să se învârtă… Aşa că cei de la PNL au depus o iniţiatvă legislativă prin care cer ca statul să fie penalizat dacă nu-şi plăteşte datoriile către firmele private în termen de 30 de zile. Prin această iniţiativă legislativă se încearcă combaterea plăţillor întârziate. Iniţiativa prevede sancţionarea companiilor naţionale, instituţiilor şi autorităţilor publice şi altele ce aparţin statului, cu 5 la sută din suma datorată firmei private, dacă plata nu se efectuează în termen de 30 de zile. Asta deoarece întreprinderile mici şi mijlocii au dificultăţi în această perioadă de criză vizavi de întârzierea plăţilor.

Statul… mai uită…
Criza îi afectează pe toţi, nu numai anumite companii de stat. Aşa că peneliştii cer prin această iniţiativă ca şi statul să fie tras la răspundere şi chiar penalizat dacă uită să dea banii cuveniţi firmelor private. “În această săptămână, PNL a depus la parlament o iniţiativă legislativă pentru penalizarea companiilor de stat care au datorii la firmele private. Atunci când statul primeşte servicii de la firme private uită cu lunile, cu anii, să-şi achite facturile. Cred că este o iniţiativă liberală ca şi statul să se comporte la fel cu cei cărora le cere corectitudine şi plata la zi a facturilor fiscale. Am propus ca termenul de decontare pentru toate facturile să se reducă la 30 de zile”, spune europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Comentarii

comentarii