Acasă Politica Liberalul Nicolae Robu, mulţumit de alianţa cu PMP, în Consiliul Local Giarmata

Liberalul Nicolae Robu, mulţumit de alianţa cu PMP, în Consiliul Local Giarmata

667
DISTRIBUIȚI

O alianţă care a răsturnat calculele fostei majorităţi PSD-PMP din Consiliul Local Giarmata. Acum, PMP şi PNL s-au raliat în legislativul local, reuşind să constituie majoritatea.

Urmare a acestei noi majorităţi de dreapta, Nicolae Robu spune că “bugetul comunei Giarmata, de data aceasta este aşa cum l-am vrut noi, chiar dacă nu în totalitate. Noua majoritate nu a votat bugetul decât după ce şi-a trecut nişte amendamente care scot de la finanţare anumite lucruri pe care colegii noştri din Giarmata le consideră inoportun de finanţare şi au fost introduse la finanţare altele, de interes pentru comună”.

Printre proiectele susţinute de noii aliaţi spre finanţare în 2019 se regăsesc: drum de legătură cu Ghiroda; drum de descărcare trafic centură; drum spre aeroport pentru decongestionarea traficului şi a timpului petrecut în trafic de locuitorii comunei Giarmata; asocierea dintre primăria Giarmata şi Societatea Metropolitană de Transport Public Timişoara, prin care se va interconecta mai bine comuna Giarmata cu Timişoara; apoi un proiect de modernizare şi schimbare destinaţie a unei clădiri din cantină (nefolosită) în dispensar medical; apoi amenajări şi dotări la dispensarul Cernăteaz, calmatoare de viteză în comună; proiect tehnic şi execuţie pentru stâlpi şi iluminat electric pe leduri, dar şi angajare de guarzi pentru că nu este securitate suficientă în comuna Giarmata; achiziţionare de utilaje edilitare locale; achiziţionare calculatoare pentru primărie şi şcolile din Giarmata şi Cernăteaz.

“Mă bucur că s-a realizat coagulare a Dreptei în comuna Giarmata şi că PNL şi PMP am conştientizat că împreună putem reuşi”, a afirmat liderul PNL Timiş, Nicolae Robu.

El nu se teme că PSD-iştii ar putea face acelaşi lucru la votarea bugetului pentru Timişoara, întrucât aici “toate obiectivele sunt în interesul Timişoarei”.

Primarul din Giarmata, Virgil Bunescu, declara joi: “Sunt extrem de indignat pentru faptul că cei opt consilieri locali ai PNL şi PMP, ce formează noua alianţă şi majoritate simplă în Consiliul Local Giarmata, se unesc pentru a se poziţiona împotriva unor proiecte benefice pentru locuitorii comunei noastre, proiecte ce vizează în mod direct sistemul de sănătate, infrastructura comunei, modernizarea parcurilor, activităţi culturale atât pentru tineri cât şi pentru vârstnici, serbarea zilei comunei etc. În schimb, aceştia îşi urmăresc şi promovează propriile interese, susţin proiecte de realizare sau modernizare a unor drumuri de acces în zonele industriale pe care le controlează sau în zone de interes pentru proprietăţile pe care le deţin sau care reprezintă pentru aceştia un interes direct”.

 

Comentarii

comentarii