Acasă Actualitate Liceenii din Timișoara din proiectul educațional ”Comunitatea mea” au luat un prim...

Liceenii din Timișoara din proiectul educațional ”Comunitatea mea” au luat un prim contact cu Poliția Locală

DISTRIBUIȚI

Cum conștientizăm tinerii că este important să se implice în societate? Elevii de liceu din Timișoara, angrenați în Proiectul Educațional ”Comunitatea mea”, au luat un prim contact cu Poliția Locală.

Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara a primit, miercuri, 19.04.2023, vizita unui grup de elevi de la Liceul  Teoretic Nikolaus Lenau, în cadrul Proiectului Educațional „Comunitatea Mea”, demarat în parteneriat cu Liceul de Artă ”Ion Vidu”.
 Activitățile au loc în colaborare cu mai multe instituții publice, precum Primăria Municipiului Timișoara – Administrația pentru Educație și Sanatate a Municipiului Timișoara, Instituția Prefectului Județului Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Institutul Intercultural Timișoara, Spitalul Militar de Urgență „Dr. V. Popescu”, Garnizoana Timișoara, Poliția de Frontieră Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.
 
 Întâlnirea de astăzi reprezintă prima etapă a proiectului ce cuprinde vizita în instituțiile partenere pentru a descoperi și înțelege rolul acestora în comunitate. Un alt aspect important este acela de a le oferi tinerilor ocazia să se implice în identificarea problemelor comunității și oferirea de soluții, prin ochii lor, care să fie transpuse în eseuri, iar ideile selectate ca fiind cele mai interesante și viabile a fi aplicate în practică să fie implementate cu ajutorul tinerilor la instituțiile partenere. 
 
Elevii de la Lenau au avut un prim contact cu Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, ca instituție în general și, în special, cu Serviciile Ordine Publică și Protecția Mediului, acestea fiind de altfel și printre cel mai des întâlnite atribuții regăsite în sesizările de la cetățeni. Li s-au explicat anumiți termeni, li s-a arătat care este circuitul unei sesizări de la primirea ei până la soluționare, ce sunt procesele verbale de constatare a contravenției, care sunt situațiile în care se aplică acestea, ce înseamnă patrulare și intervenție, li s-au prezentat diferite tipuri de sesizări în special pe linie de mediu, dar li s-a prezentat și sediul instituției, dotarea polițiștilor locali etc.
 
  Proiectul ”Comunitatea mea” se adresează elevilor din ciclul liceal al tuturor unităților de învățământ din municipiul Timișoara. Întâlnirile se vor desfășura atât în instituțiile școlare, cât și în cele partenere și au loc pe parcursul mai multor săptămâni.

Comentarii

comentarii