Acasă Actualitate Liceul Teoretic „Iris” a fost premiat în Finlanda pentru acţiunile sale de...

Liceul Teoretic „Iris” a fost premiat în Finlanda pentru acţiunile sale de protejare a mediului încojurător

DISTRIBUIȚI

Delegaţia Liceului Teoretic „Iris”, şcoală ENO cu indicativul RO 17, a participat, în perioada 12-19 aprilie, la conferinţa internaţională ENO – Enviromental Online şi la festivalul SciFest, care au avut loc în Finlanda, la Joensuu. Cu acest prilej au avut loc diverse activităţi la care fiecare delegaţie prezentă şi-a adus aportul prin workshopuri, participări la simpozioane, proiecţii, activităţi de protejare a mediului şi schimburi interculturale. Datorită activităţilor de protejare a mediului desfăşurate pe parcursul a doi ani de când face parte din marea familie ENO (ce cuprinde şcoli din peste 120 de ţări), Liceul Teoretic „Iris” a fost premiat cu medalia ENO 2009 şi un trofeu SciFest 2009.
De-a lungul anilor, liceul timişorean a desfăşurat activităţi pe linia protecţiei mediului: plantări de copaci, marşul broscuţelor – acţiune de avertizare şi informare a populaţiei despre încălzirea globală – şi voluntariate în cadrul unor acţiuni de ecologizare a oraşului.
Toate acestea au fost posibile datorită implicării necondiţionate a Consiliului Judeţean Timiş – care a încurajat şi sprijinit acţiunile elevilor cu dificultăţi de vedere de la Liceul Teoretic „Iris”.
De asemenea, liceul a avut o colaborare foarte bună cu Direcţia Spaţii Verzi din Primăria Timişoara, care a pus la dispoziţia micilor ecologişti plante şi puieţi din diverse specii.
Elevii liceului doresc să implice şi celelalte şcoli din judeţ, precum şi reprezentanţi din rândul oficialităţilor în acţiunile de salvare a planetei.

Comentarii

comentarii